Цитрусовий кекс із манго — це джерело натхнення та сонячного настрою в кожному шматочку. Це не тільки смачне частування, а й можливість потішити себе та близьких чимось особливим.
Його смак і аромат дарують неймовірну радість і створюють атмосферу свята, а його легкість і освіжаючі цитрусові нотки роблять кекс ідеальним доповненням до чашки чаю або кави. Спробуйте цей рецепт і подаруйте собі та рідним чудовий настрій на цілий день.
Інгредієнти
Для кексу:
- Пюре манго — 100 г;
- Олія кокосова — 25 г;
- Олія виноградних кісточок — 20 г;
- Вода — 80 г;
- Есенція ванільна — 1 ч.л;
- Борошно рисове — 45 г;
- Мигдальне борошно — 30 г;
- Безглютенове борошно — 60 г;
- Кориця — 1/3 ч.л;
- Сода — 3 г;
- Розпушувач — 3 г;
- Сіль — на смак;
- Цедра одного апельсина;
- Еритрит — 80 г;
- Оцет — 4 г;
- Манго сушений — 15 г.
Для крему з манго:
- Кеш’ю замочений — 150 г;
- Молоко кокосове жирне — 130 г;
- Сироп топінамбура — 30 г;
- Сіль — дрібка;
- Інулін — 45 г;
- Пюре манго — 50 г;
- Масло какао — 20 г;
- Куркума — 1 г.
Рецепт
- Змішайте пюре манго, два види олії, воду, ваніль, корицю, просіяну суміш без глютену та рисове борошно. Введіть до них мигдалеве борошно, розпушувач, соду, спеції, цедру та еритрит. Добре перемішайте.
- Наріжте сушене манго на середні шматочки. Важливо використовувати манго без цукру. Рідку масу змішайте з сухими інгредієнтами та манго вінчиком.
- Додайте оцет і розмішайте, після чого залиште на 2 хвилини. Викладіть тісто у форму, розрівняйте, щоб воно рівномірно розподілилося поверхнею та випікайте за 170 °C 40 хвилин до готовності.
- Для створення крему змішайте в блендері всі інгредієнти, крім масла какао. Його слід розтопити й тонкою цівкою влити в крем під час збивання.
- Викладіть у контейнер для зберігання, накрийте кришкою і приберіть до загустіння на 5 годин у холодильник. Потім перекладіть у кондитерський мішок з улюбленою насадкою і пройдіться по верхівці охолодженого кексу. Прикрасьте зверху манго і посипте маком за бажанням.
Раніше ми розповідали про смачний буряковий кекс із чорносливом.