Завдяки багатому вмісту клітковини та поживних речовин, буряковий кекс із чорносливом надовго насичує організм і дарує відчуття ситості, тож допомагає контролювати апетит і зменшити перекуси між прийомами їжі.
Зверніть увагу, що чорнослив потрібно попередньо замочити, щоб очистити його від забруднень. Потім як слід промийте його, висушіть кухонним рушником і наріжте на шматочки середніх розмірів.
Інгредієнти
Для кексу:
- Буряк варений — 140 г;
- Яблука шматочками — 60 г;
- Олія кокосова — 35 г;
- Олія виноградних кісточок — 25 г;
- Вода — 50 г;
- Ванільна есенція — на смак.
- Безглютенова суміш для випічки — 90 г;
- Розпушувач — 3 г;
- Сода — 3 г;
- Сіль — на смак;
- Мигдальне борошно — 20 г;
- Цукор кокосовий — 45 г;
- Еритрит — 35 г;
- Кориця — 1/2 ч.л;
- Оцет — 3 г;
- Чорнослив — 30 г.
Для поливання:
- Буряковий сік — 15 мл;
- Білий шоколад — 30 г;
- Масло какао — 15 г;
- Молоко кокосове — 20 мл;
- Квіточки та сублімована полуниця для декору.
Рецепт
- Змішайте яблука зі шкіркою, буряк, два види олії, воду, ваніль до однорідної консистенції.
- Просіяну суміш без глютену з’єднайте з мигдальним борошном, розпушувачем, содою, спеціями та двома видами цукру.
- Рідку масу введіть у сухі інгредієнти й активно розмішайте вінчиком. Додайте нарізаний чорнослив.
- Влийте оцет і залиште на 2 хвилини.
- Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте близько 40-45 хвилин до готовності в духовці, яку слід попередньо розігріти до 170 °C.
- Повністю охолодіть кекс, а потім полийте сумішшю масла, молока, бурякового соку та шоколаду. Прикрасьте квіточками та сублімованою полуницею.
Також рекомендуємо рецепт штруделя з вишнею. SABRINA знайшла максимально просту версію випічки.