Рецепт містить замінник цукру, завдяки якому готовий десерт містить менше калорій і вважається більш корисним.
Інгредієнти
Для кексу:
- Пюре груші — 200 г;
- Олія оливкова — 50 г;
- Безглютенова універсальна суміш — 130 г;
- Вода — 100 г;
- Лимонний сік — 15 г;
- Мигдальне борошно — 100 г;
- Цукор кокосовий — 40 г.
- Цедра лимона — 1 плода;
- Сода — 4 г;
- Розпушувач — 4 г;
- Сіль — на смак;
- Еритрит — 40 г;
- Оцет — 4 г;
- Мак — 20 г.
Для глазурі:
- Оливкова олія — 30 г;
- Кокосова олія — 30 г;
- Сироп топінамбура — 40 г;
- Паста арахісова — 50 г;
- Сіль — 1 г;
- Ванільна есенція — 1 ч.л;
- Лимонний сік — 6 г.
Рецепт
- Розігрійте духовку до 170 °C. Змастіть олією форму для випічки та злегка притрусіть її борошном, щоб готова випічка без клопоту витяглася.
Пробийте пюре груші, оливкову олію, воду, лимонний сік до однорідності. - Змішайте універсальну суміш із мигдальним борошном, розпушувачем, содою, маком і цедрою лимона. Додайте два види цукру і як слід перемішайте.
- Рідку масу введіть у сухі інгредієнти та активно розмішайте вінчиком.
Додайте оцет і розмішайте до отримання однорідної маси. Залиште на 2 хвилини. - Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте близько 40 хвилин до готовності. Витягніть і повністю охолодіть.
- Змішайте всі інгредієнти для глазурі в блендері до однорідної емульсії. Охолодіть у холодильнику, а потім покрийте нею кекс.
Також обов’язково спробуйте кекс савойський із грудинкою та сиром.