Суп із тортеліні завжди виходить доволі ситним, а залежно від того, що ви в нього додаєте, ще й корисним. Для його приготування часто використовуються ароматні томати, тортеліні, капуста, інші овочі, а також щедра порція вершків і пармезан.
Рекомендуємо подавати його з часниковим хлібом або легким салатом із руколи.
Інгредієнти
- Оливкова олія — 1 ст.л;
- Вершкове масло — 1 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Морква — 2 шт;
- Картопля — 1 шт;
- Селера — 1 стебло;
- Часник — 3 зубчики;
- Листя тім’яна — 2 ст.л;
- Свіжий базилік — 2 ст.л;
- Листя розмарину — 2 ст.л;
- Біле вино — 50 мл;
- Томатна паста — 3 ст.л;
- Вода — 1 л;
- Тортелліні — 1 упаковка;
- Чорний мелений перець — на смак;
- Сіль — на смак.
Рецепт
- Розігрійте оливкову олію і вершкове масло у великій каструлі на середньому вогні, доки масло не заблищить, а вершкове масло не розтане.
- Додайте цибулю і дрібку солі. Готуйте, часто помішуючи, до м’якості та напівпрозорості, 5 хвилин. Додайте нарізані довільною формою моркву, картоплю, селеру, часник, чебрець, базилік, базилік, розмарин і сушений орегано.
- Готуйте близько 1 хвилини, після чого влийте вино і викладіть томатну пасту. Часто помішуйте, поки вино не випарується, а томатна паста не набуде темно-червоного кольору.
- Додайте воду, збільште потужність вогню і доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте доти, доки картопля і морква не стануть м’якими. На це піде приблизно 15 хвилин.
- Викладіть до овочів тортеліні, накрийте кришкою і варіть до готовності, 4-6 хвилин. Додайте дрібно нарізану капусту. Приправте на смак сіллю та перцем. Подавайте з гарніром із пармезану, за бажанням.
Хоча цей рецепт найкраще підходить для вживання в день приготування, залишки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 2 днів.
Суп можна також заморозити на термін до одного місяця. Майте на увазі, що морква, тортеліні та солодка картопля стануть більш кашоподібними, якщо їх не з’їсти одразу.
Джерело:
thespruceeats.com