Перед вами – крем-суп із білими овочами, щедро посипаний закваскою. Він має оксамитову текстуру, чудовий смак і насамперед чудово зігріває та насичує. Білий суп із лососем і яйцем ідеально підходить для вечері ранньою весною.
Інгредієнти
- Селера – 300 г;
- Петрушка – 500 г;
- Картопля – 500 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Часник – 4 зубчики;
- Вода – 1 л;
- Олія – 2 ст.л;
- Мелений духмяний перець – велика щіпка;
- Закваска для борщу – 300 мл;
- Лосось свіжий – 400 г;
- Яйце – 1 шт на порцію;
- Сіль і перець – на смак.
Рецепт
- Селеру, петрушку та картоплю почистити. Нарізати кубиками.
- Цибулю почистити та нарізати кубиками середнього розміру.
- Очищений часник дрібно нарізати та розім’яти з невеликою кількістю солі.
- У каструлі розігрійте олію та обсмажуйте цибулю на середньому вогні.
- Додайте селеру, петрушку і, помішуючи, тушкуйте 3-4 хвилини. Додайте картоплю, воду і сіль на свій смак. Варіть до готовності.
- Покладіть до овочів часник, духмяний перець і влийте закваску. Помішуючи, варіть близько 1 хвилини. Посоліть та поперчіть.
- Збийте суп блендером до стану однорідного крему, залежно від вашого смаку. Якщо він стає занадто густий, можна додати води або вершків.
- Знову доведіть до кипіння, зніміть з вогню і додайте шматочки свіжого лосося (без шкіри). Він повинен просто парувати в супі.
- Яйця відваріть круто, очистіть від шкаралупи.
- Розлийте суп по тарілках разом з рибою, зверху викладіть відварені половинки яєць і подрібнену цибулю. Смачного!