Акторка багато років дотримується веганської дієти, а у своєму кулінарному мінішоу в інстаграмі демонструє, що така їжа може бути не тільки корисною і легкою в приготуванні, а й дуже смачною.
Цього разу Наталі об’єдналася з фуд-блогером зі Швейцарії Юкіко Танзі, щоб приготувати веганські пончики в прямому ефірі. Рецептом ділимося з вами нижче на честь Дня без м’яса, який традиційно святкується 20 березня.
Інгредієнти на 8 великих пончиків
- Борошно пшеничне — 190 г;
- Розпушувач — 2 ч.л;
- Цукор-пісок — 250 г;
- Морська сіль — ¼ ч.л;
- Матча — 3-4 ч.л;
- Мигдальне або соєве молоко — 210 мл;
- Несолодкий йогурт — 2 ст.л;
- Кокосова олія — 5 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
- Просійте борошно, а потім змішайте його з розпушувачем, чаєм матча, морською сіллю і 150 грамами цукру.
- У каструлю вилийте молоко, а також викладіть дві столові ложки несолодкого соєвого йогурту (підійде і кокосовий) з кокосовою олією кімнатної температури. Перемішайте вміст вінчиком, а потім у блендері.
- Вилийте отриману масу в змащену олією форму для пончиків і випікайте їх у духовці 15 хвилин за температури 180 градусів.
- Для глазурі потрібно змішати 140 грамів цукру, одну-дві чайні ложки порошку матча (залежить від того, наскільки насичений колір ви хочете отримати), 30 мілілітрів улюбленого рослинного молока та одну столову ложку олії. Усе це повільно нагрійте до густої консистенції.
- Готовим пончикам потрібно дати трохи охолонути. Після цього вмочуйте їхній лицьовий бік у глазур і за бажанням прикрашайте зверху кольоровою посипкою. Десерт готовий!