Рецепт чізкейка на паличці може стати вашим коронним десертом під час святкування дня народження або під час прийому важливих гостей, яких складно здивувати.
Однак слід пам’ятати, що чізкейк не є абсолютно здоровим продуктом, тому вживання його у великих кількостях може позначитися на фігурі.
Важливо в усьому дотримуватися поміркованості, хоча з цим чізкейком вам знадобиться неймовірна сила волі, адже втриматися від ще одного шматочка дуже складно.
Інгредієнти
Основа:
- Пісочне печиво – 140 г;
- Розтоплене масло – 30 г.
Чізкейк:
- Вершковий сир – 250 г;
- Вершки 33-36% – 150 г;
- Яйце – 1 шт;
- Цукор – 50 г;
- Кукурудзяний крохмаль – 15 г;
- Чорний шоколад – 50 г.
Глазур:
- Чорний шоколад – 300 г;
- Масло – 15 г.
Додатково:
- Палички для морозива;
- Арахіс/фундук – 50 г;
- Молочний шоколад – 50 г.
Рецепт чизкейка на палочці
- Для приготування основи потрібно подрібнити печиво на крихту за допомогою блендера, а потім змішати з розтопленим вершковим маслом.
- Оберніть кільце для випічки діаметром 18 сантиметрів двома шарами фольги, а на дно викладіть підготовлену основу. Утрамбуйте її дном склянки.
- З’єднайте в глибокому посуді сир із вершками, цукром, крохмалем і яйцем. Вимішуйте вінчиком до відсутності грудочок.
- Подрібніть шоколад і додайте до сирної суміші. Як слід перемішайте і перелийте масу на основу. Розрівняйте її по поверхні.
- Випікайте 1 годину в розігрітій до 110 градусів духовці з парою. Для цього на дно поставте деко з водою.
- Дайте охолонути прямо у формі, після чого відправте на ніч у холодильник.
- Розріжте на 8 шматочків у формі трикутника. Палички для морозива занурте в шоколад і глибоко вставте в шматочки чізкейка.
- Розтопіть у мікрохвильовці шоколад, змішайте його до однорідного стану з маслом і полийте ним десерт. Зверху притрусіть подрібненими горіхами та дайте йому постояти в холодильнику ще 1 годину. Смачного!
Джерело:
instagram.com/recepty_przepisy