Веганські пончики за рецептом Наталі Портман — це чудовий варіант для тих, хто прагне поєднувати смачні ласощі з етичними харчовими принципами.
Як відома веганка та активістка за права тварин, Наталі Портман пропонує рецепт пончиків, який виключає будь-які продукти тваринного походження, зокрема яйця, молочні продукти та масло.
Ці пончики приготовані на основі рослинних інгредієнтів, таких як рослинне молоко (кокосове, мигдальне або соєве) та рослинна олія, що робить їх не лише смачними, але й більш екологічними.
Замість традиційних інгредієнтів використовуються альтернативні продукти, як-от яблучний пюре або банани для зв’язки компонентів, а також рослинне молоко.
У рецепті часто використовуються органічні інгредієнти та цільнозернове борошно, що додає більше клітковини та робить пончики менш калорійними порівняно з традиційними варіантами.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне — 190 г;
- Розпушувач — 2 ч.л;
- Цукор-пісок — 250 г;
- Морська сіль — ¼ ч.л;
- Матча — 3-4 ч.л;
- Мигдальне або соєве молоко — 210 мл;
- Несолодкий йогурт — 2 ст.л;
- Кокосова олія — 5 ст.л.
Покрокові інструкції
- Просійте борошно, а потім змішайте його з розпушувачем, чаєм матча, морською сіллю і 150 грамами цукру.
- У каструлю вилийте молоко, а також викладіть дві столові ложки несолодкого соєвого йогурту (підійде і кокосовий) з кокосовою олією кімнатної температури. Перемішайте вміст вінчиком, а потім у блендері.
- Вилийте отриману масу в змащену олією форму для пончиків і випікайте їх у духовці 15 хвилин за температури 180 градусів.
- Для глазурі потрібно змішати 140 грамів цукру, одну-дві чайні ложки порошку матча (залежить від того, наскільки насичений колір ви хочете отримати), 30 мілілітрів улюбленого рослинного молока та одну столову ложку олії. Усе це повільно нагрійте до густої консистенції.
- Готовим пончикам потрібно дати трохи охолонути. Після цього вмочуйте їхній лицьовий бік у глазур і за бажанням прикрашайте зверху кольоровою посипкою. Десерт готовий!
Веганські пончики Наталі Портман підходять як для веганів, так і для тих, хто шукає здоровішу альтернативу традиційним десертам, без жертвування смаком.
Ми також розповідали про домашнє морозиво з оливковою олією.