Він отримав свою назву завдяки багатому смаку і маслу в глазурі, що перетворює його на особливо насичене і маслянисте частування.
Назвати його звичайним кексом просто неможливо. Він, можливо, є найніжнішим і найсоковитішим з усіх існуючих. Причина в розтопленому маслі з додаванням ванілі, яке просочує кожну частину випічки. У результаті він виходить маслянистим і солодким, із золотистою цукровою скоринкою.
Інгредієнти для тіста змішуються відразу. Нема потреби спочатку збивати масло з цукром або додавати сухі інгредієнти, чергуючи їх із молоком. А для цукрового соусу достатньо нагріти інгредієнти, поки масло не розтопиться.
Інгредієнти
Для кексу:
- Борошно — 420 г;
- Цукор — 280 г;
- Масло вершкове — 240 г;
- Пахта — 140 г;
- Яйце — 4 шт;
- Ваніль — 2 ч.л;
- Сіль — 1 ч.л;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Харчова сода — ½ ч.л.
Для глазурі:
- Цукор — 50 г;
- Масло вершкове — 50 г;
- Вода — 3 ст.л;
- Ванільний екстракт — 2 ч.л.
Рецепт
- Розігрійте духовку до 160 °С. Щедро змастіть маслом форму діаметром 25 сантиметрів і посипте її борошном. Переконайтеся в тому, що ви заповнили всі куточки і щілини.
- У великій мисці або в чаші міксера з лопатевою насадкою з’єднайте борошно, цукор, розм’якшене вершкове масло, сколотини, яйця, ваніль, сіль, розпушувач і харчову соду.
- Збивайте на низькій швидкості близько 3 хвилин. Ложкою викладіть тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіліть його.
- Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці впродовж 55-65 хвилин або доти, доки зубочистка не вийде чистою.
- Для глазурі в невеликій каструлі на повільному вогні змішайте цукор, вершкове масло, воду і ваніль. Варіть, помішуючи, поки масло не розтане, але не доводьте до кипіння.
- Після закінчення випікання кекс перекладіть на решітку і залиште у формі. Проткніть його з усіх боків виделкою або шпажкою. Гарячу масляну глазур вилийте на теплий пиріг.
- Дайте пирогу постояти 5-10 хвилин, щоб глазур вбралася, а потім обережно переставте його на блюдо. Охолодіть і подавайте притрусивши цукровою пудрою.
Поради
Обов’язково ретельно змастіть форму для випічки, щоб вона легко і плавно виймалася. Антипригарний спрей не завжди надійний, тому рекомендуємо використовувати метод масла і борошна. Спочатку змастіть її зсередини маслом, а потім притрусіть зверху борошном.
Цей класичний південний кекс родом із США не потребує глазурі, але після того, як він буде розкладений по формах, можна посипати його цукровою пудрою, щоб красиво оформити.
Не перепікайте! Щойно зубочистка вийде чистою, значить, кекс готовий. Щоб зробити його злегка вологим, можна нанести на пиріг глазур (як у цьому рецепті).
Раніше SABRINA розповідала, як спекти веганські пончики за рецептом Наталі Портман.