Савойський кекс вирізняється насиченим смаком і може використовуватися замість хліба або як ситний бутерброд. До нього входять сир і м’ясо, тому кожен шматочок наповнить організм енергією і вітамінами.
Інгредієнти
- Яйце — 3 шт;
- Борошно — 150 мл;
- Розпушувач — 1 пакетик;
- Рослинна олія — 100 мл;
- Молоко — 125 мл;
- Твердий сир — 200 г;
- Копчена грудинка — 150 г;
- Цибуля — 1 шт;
- Цукор — ½ ч.л;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Цибулю очистити та порубати. Грудинку нарізати дрібними брусочками й обсмажувати на сковороді на рослинній олії 5 хвилин. Додати до грудинки цибулю й обсмажувати її до прозорості. Сковорідку зняти з вогню і дати продуктам трохи охолонути.
- Половину твердого сиру натерти на крупній тертці, решту нарізати дрібними шматочками. Молоко злегка нагріти.
- Яйця розбовтати, як на омлет. У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор, посолити й поперчити на смак.
- Влити до борошна яйця і перемішати. Вливаючи цівкою молоко й олію, вимісити однорідне тісто.
- Підмішати в тісто тертий і нарізаний сир, додати обсмажену цибулю з грудинкою і добре перемішати.
- Духовку нагріти до 180°. Форму для кексу змастити жиром і присипати борошном. Викласти тісто в підготовлену форму, верх акуратно розрівняти. Випікати виріб 45 хвилин. Готовий кекс подати теплим, нарізавши скибочками.
Також рекомендуємо спробувати приготувати кекс із в’яленими помідорами та сиром.