Цукіні, також відомі як кабачки, є низькокалорійними та багатими на поживні речовини овочами. Додавання в кекс додасть йому соковитості та наповнить страву великою кількістю вітамінів і мінералів.
Інгредієнти
- Цукіні — ½ шт;
- Яйце — 2 шт;
- Борошно — 200 г;
- Твердий сир — 100 г;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Розмарин — 1 ст.л;
- Рослинна олія — 50 мл;
- Вода — 80 мл;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Половину цукіні натерти на крупній тертці, злегка посолити, поперчити та добре обім’яти руками. Частину цукіні, що залишилася, подрібнити за допомогою блендера. Сир натерти на крупній тертці або нарізати дуже дрібними кубиками.
- Весь цукіні викласти в глибоку миску, додати розмарин, вбити яйця і перемішати.
- Просіяти на цукіні борошно з розпушувачем, влити олію і 50 мл води. Масу добре перемішати. Якщо вона занадто крута, додати ще трохи води та перемішати повторно.
- Духовку нагріти до 180°. Підготувати форму для випікання, змастити її олією та густо присипати борошном.
- Викласти тісто в підготовлену форму, верх акуратно розрівняти та випікати кекс близько 45 хвилин. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, проткнувши виріб по центру: якщо шпажка виходить сухою, кекс готовий.
- Готовий кекс перекласти на сервірувальне блюдо і нарізати порційними скибочками. Подати теплим або охолодженим до м’ясних або рибних закусок.
Також рекомендуємо спробувати кекс із кабачків. Випічка настільки смачна, що всі будуть випитувати покроковий рецепт.