Готовий кекс рекомендуємо спочатку охолодити, а після цього вже подавати на стіл. Він чудово поєднується з супом або іншими основними стравами.
Інгредієнти
- Борошно — 150 г;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Сметана — 100 г;
- Рослинна олія — 80 мл;
- Тертий сир — 50 г;
- Яйце — 3 шт;
- Оливки без кісточки;
- В’ялені помідори — 6 шт;
- Прованські трави;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Оливки нарізати половинками або четвертинками, в’ялені помідори — скибочками.
- У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем, додати по дрібці сушених прованських трав, солі та перцю. Додати сметану, тертий сир і олію та добре перемішати.
- Ввести по одному яйця, ретельно перемішуючи після кожного. Підмішати в тісто нарізані оливки та помідори, поперчити й посолити на смак.
- Духовку нагріти до 180°. Підготувати форму для випікання, змастити її жиром і густо присипати борошном.
- Викласти тісто в підготовлену форму, верх акуратно розрівняти. Випікати кекс близько 45 хвилин. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, проткнувши виріб по центру: якщо шпажка виходить сухою, кекс готовий.
Також рекомендуємо спробувати морквяний кекс з інжиром.