Цей вершково-грибний соус ви захочете подати до всього! Від стейка до курки, від відбивних до печені, від омлету до запеченої картоплі — все обмежується тільки вашою фантазією. Він простий у приготуванні та не потребує жодних вишуканих інгредієнтів. Звичайно, можна просто обсмажити гриби у великій кількості олії та додати вершки.
Але якщо ви хочете отримати найкращий соус, який не поступається великим соусам відомих кулінарних майстрів, додайте вино та пармезан. Саме ці два продукти надають йому додаткової пікантної нотки.
Інгредієнти
- Вершкове масло — 2 ст.л;
- Оливкова олія — ½ ст.л;
- Печериці — 300 г;
- Сіль — щіпка;
- Чорний мелений перець — дрібка;
- Часник — 2 зубчики;
- Біле сухе вино — 65 мл;
- Курячий бульйон — ½ склянки;
- Вершки 33% — 250 мл;
- Пармезан — 50 г;
- Свіже листя чебрецю — 2 ч.л.
Рецепт
- Поставте сковороду на середній вогонь і розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно нарізані гриби та доведіть їх до золотисто-коричневого кольору. Це займе близько 5 хвилин.
- Часник пропустіть через прес і викладіть до грибів.
- Влийте біле вино і помішуйте вміст сковорідки протягом 1 хвилини, поки воно повністю не випарується.
- Додайте бульйон, жирні вершки й тертий пармезан. Перемішайте, потім зменшіть вогонь, щоб соус кипів, але не сильно, інакше вершки можуть розшаруватися.
- Варіть 3 хвилини до загустіння і не переставайте перемішувати суміш.
- Притрусіть чебрецем, сіль і перцем на смак. Зніміть з плити та подавайте до м’ясних страв або макаронів. Грибний соус також чудово поєднується з печеною картоплею і навіть омлетом.
Поради
Можна використовувати більше грибів для отримання більш густої версії соусу.
Вино підійде будь-яке сухе біле, а ось від солодких краще відмовитися. Рекомендуємо брати Совіньйон Блан і споріднені йому сорти.
Пармезан натирайте на дрібній тертці, щоб він повністю розплавився в соусі. Не використовуйте куплений у магазині подрібнений сир, він не розчиниться належним чином.