Цей вершково-грибний соус ви захочете подати до всього! Від стейка до курки, від відбивних до печені, від омлету до запеченої картоплі — все обмежується тільки вашою фантазією. Він простий у приготуванні та не потребує жодних вишуканих інгредієнтів. Звичайно, можна просто обсмажити гриби у великій кількості олії та додати вершки.
⚡ Зміст
Але якщо ви хочете отримати найкращий соус, який не поступається великим соусам відомих кулінарних майстрів, додайте вино та пармезан. Саме ці два продукти надають йому додаткової пікантної нотки.
Інгредієнти
- Вершкове масло — 2 ст.л;
- Оливкова олія — ½ ст.л;
- Печериці — 300 г;
- Сіль — щіпка;
- Чорний мелений перець — дрібка;
- Часник — 2 зубчики;
- Біле сухе вино — 65 мл;
- Курячий бульйон — ½ склянки;
- Вершки 33% — 250 мл;
- Пармезан — 50 г;
- Свіже листя чебрецю — 2 ч.л.
Рецепт
- Поставте сковороду на середній вогонь і розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно нарізані гриби та доведіть їх до золотисто-коричневого кольору. Це займе близько 5 хвилин.
- Часник пропустіть через прес і викладіть до грибів.
- Влийте біле вино і помішуйте вміст сковорідки протягом 1 хвилини, поки воно повністю не випарується.
- Додайте бульйон, жирні вершки й тертий пармезан. Перемішайте, потім зменшіть вогонь, щоб соус кипів, але не сильно, інакше вершки можуть розшаруватися.
- Варіть 3 хвилини до загустіння і не переставайте перемішувати суміш.
- Притрусіть чебрецем, сіль і перцем на смак. Зніміть з плити та подавайте до м’ясних страв або макаронів. Грибний соус також чудово поєднується з печеною картоплею і навіть омлетом.
Поради
Можна використовувати більше грибів для отримання більш густої версії соусу.
Вино підійде будь-яке сухе біле, а ось від солодких краще відмовитися. Рекомендуємо брати Совіньйон Блан і споріднені йому сорти.
Пармезан натирайте на дрібній тертці, щоб він повністю розплавився в соусі. Не використовуйте куплений у магазині подрібнений сир, він не розчиниться належним чином.