Цей соус для емпанади був створений спеціально для подачі до домашніх пиріжків, які прийшли до нас із Південної Америки. У його основі лежить традиційний колумбійський соус під назвою hogao.
На приготування йде близько 5 хвилин, тож якщо ви збираєтеся влаштувати у себе вдома вівторок тако, рекомендуємо зробити подвійну порцію, тому що вона закінчиться дуже швидко.
Інгредієнти
- Помідор – 2 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Оливкова олія – 1 ст.л;
- Мелений кумин – ⅛ ч.л;
- Мелений каєнський перець – ⅛ ч.л;
- Білий цукор – ⅛ ч.л;
- Сіль – ¼ ч.л;
- Сік лайма – ½ ч.л;
- Зелена цибуля – 2 ст.л.
Рецепт
- Розігрійте духовку до 220°C.
- Наріжте помідори кубиками, часник пропустіть через прес, викладіть у форму для випікання, полийте оливковою олією і поставте в духову шафу на 20 хвилин.
- Дістаньте з духовки й викладіть у чашу для блендера або в місткість кухонного комбайна.
- Збивайте з іншими інгредієнтами до однорідності буквально кілька секунд.
- Дрібно наріжте зелену цибулю і відправте її в місткість, щоб ще раз все добре перемішати.
- Подавати з емпанадами, з кукурудзяними чіпсами, овочевими паличками або сухариками.
А цей соус Тисяча островів смакує взагалі з усіма стравами, тому пропонуємо вивчити рецепт.
Джерело:
recipetineats.com