Він чудово поєднується з усіма видами м’яса, особливо на грилі. Подають його і як маринад, а також заправку для пасти або салатів.
⚡ Зміст
Пропорцію трав вибирайте залежно від своїх смакових уподобань. Оригінальний рецепт соусу чімічуррі вимагає змішувати орегано та петрушку в однакових пропорціях, проте за бажанням завжди можна замінити часник цибулею та модифікувати його за допомогою інших трав, наприклад, черемші.
Інгредієнти
- Свіже листя орегано — 1 пучок;
- Петрушка — 1 пучок;
- Зелений базилік — 6 стебел;
- Оливкова олія — 50 мл;
- Хересний оцет — 30 мл;
- Лайм — ½ штуки;
- Коричневий цукор — 1 чайна ложка;
- Часник — 3 зубчики;
- Кінза — ½ пучка.
Рецепт
- Для соусу помістіть у блендер або кухонний комбайн кінзу, петрушку, свіжий орегано і базилік разом зі стеблами.
- Пропустіть часник через прес і додайте до трав.
- Додайте хересний оцет, сік лайма та цукор і оливкову олію.
- Усе це пробийте до стану, коли ще залишилася структура (не в однорідну масу).
- Спробуйте на баланс кислого — соус має бути досить кислим, але все ще їстівним. Врахуйте, що з м’ясом кислота відчуватиметься менше.
- Подавайте до м’яса або птиці на грилі.