Просто використовуйте цей простий рецепт шоколадної карамелі, щоб вразити всіх вашими кулінарними талантами.
Використовуйте плитку якісного шоколаду. Не беріть шоколадну стружку для випічки, призначену для прикрашання випічки. Вона не зможе розчинитися і плаватиме грудками.
Інгредієнти
- Цукор – 200 г;
- Сироп глюкози – 50 г;
- Вода – 30 мл;
- Вершки 33% – 320 мл;
- Гіркий шоколад – 160 г.
Рецепт
- Викладіть у сотейник цукор, глюкозний сироп і залийте їх водою. Варіть на середньому вогні, поки карамель не набуде бурштинового відтінку.
- У цей момент зніміть її з вогню і поступово вливайте підігріті вершки.
- Поверніть на плиту і готуйте на невеликому вогні. Весь час помішуйте, щоб прибрати грудочки.
- Зніміть з вогню і додайте дрібно нарубаний шоколад. Перемішайте до його розчинення.
- Перекладіть у миску, накрийте плівкою в контакт і повністю остудіть за кімнатної температури, після чого переставте в холодильнику.
Поради
Карамель готується шляхом плавлення цукру, а тонкі каструлі нагріваються нерівномірно. Слід обрати міцну металеву каструлю з товстим дном (наприклад, з нержавіючої сталі) та високими бортами. Бажано, щоб дно було світлим, так ви швидше помітите зміну кольору.
Важливо, щоб каструля була чистою до блиску. Якщо в ній залишаться крихти або пригорілі шматочки від попередніх страв, вони гарантовано опиняться в карамельній суміші, що зіпсує її текстуру і консистенцію.