Просто використовуйте цей простий рецепт шоколадної карамелі, щоб вразити всіх вашими кулінарними талантами.
⚡ Зміст
Використовуйте плитку якісного шоколаду. Не беріть шоколадну стружку для випічки, призначену для прикрашання випічки. Вона не зможе розчинитися і плаватиме грудками.
Інгредієнти
- Цукор – 200 г;
- Сироп глюкози – 50 г;
- Вода – 30 мл;
- Вершки 33% – 320 мл;
- Гіркий шоколад – 160 г.
Рецепт
- Викладіть у сотейник цукор, глюкозний сироп і залийте їх водою. Варіть на середньому вогні, поки карамель не набуде бурштинового відтінку.
- У цей момент зніміть її з вогню і поступово вливайте підігріті вершки.
- Поверніть на плиту і готуйте на невеликому вогні. Весь час помішуйте, щоб прибрати грудочки.
- Зніміть з вогню і додайте дрібно нарубаний шоколад. Перемішайте до його розчинення.
- Перекладіть у миску, накрийте плівкою в контакт і повністю остудіть за кімнатної температури, після чого переставте в холодильнику.
Поради
Карамель готується шляхом плавлення цукру, а тонкі каструлі нагріваються нерівномірно. Слід обрати міцну металеву каструлю з товстим дном (наприклад, з нержавіючої сталі) та високими бортами. Бажано, щоб дно було світлим, так ви швидше помітите зміну кольору.
Важливо, щоб каструля була чистою до блиску. Якщо в ній залишаться крихти або пригорілі шматочки від попередніх страв, вони гарантовано опиняться в карамельній суміші, що зіпсує її текстуру і консистенцію.