З настанням холодного періоду року люди починають потребувати підвищення рівня калорій, а господині все більше уваги приділяють першим стравам. Суп із куркою та плавленим сиром точно буде до столу в будь-якому сімействі.
Інгредієнти
- Вода — 3 л;
- Куряче філе — 300 г;
- Картопля — 3 шт;
- Цибуля — 1 шт;
- Морква — 1 шт;
- Плавлений сирок — 2 шт;
- Сіль, спеції та перець — на смак;
- Батон на грінки — ¾ шт.
Покроковий рецепт приготування
- Курку вимити, помістити в окріп і готувати бульйон близько 20 хвилин. Після цього готову курку потрібно нарізати на невеликі шматочки.
- Цибулю з морквою нарізати й обсмажити на сковороді з олією.
- У цей час нарізаємо картоплю. Її потрібно відправити до тушкованих овочів і залити склянкою бульйону.
- Залишаємо овочі під кришкою на 25 хвилин. Після цього їх слід перетворити на пюре за допомогою блендера.
- Тепер доводимо бульйон до кипіння, відправляємо туди овочеве пюре, курку і нарізаний на дрібні шматочки сирок. Приблизно через 10 хвилин він розплавиться — можна додавати спеції, сіль і перець.
- Суп готовий, подавати на стіл разом із грінками.
Також рекомендуємо приготувати гратен картопляний із петрушкою та пастернаком.