Пісний суп подають у Страсну п’ятницю, а також часто під час вечері на Святвечір. Його можна готувати на овочевому бульйоні, молоці або воді.
Інгредієнти
- Квас — 0,5 л;
- Сушені гриби — 60 г;
- Цибуля — 1 шт;
- Часник — 2 зубчики;
- Картопля — 3 шт;
- Духмяний перець — 3 горошинки;
- Чорний перець — 3 горошинки;
- Цукор — дрібка;
- Олія — 2 ст.л;
- Лавровий лист;
- Сіль;
Рецепт
- Гриби залити невеликою кількістю холодної води та залишити приблизно на годину.
- Відцідити гриби, не виливаючи воду, в якій вони мочилися. Гриби нарізати.
- Почистити картоплю, нарізати кубиками, і зварити в невеликій кількості злегка підсоленої води.
- Нарізати цибулю кубиками й обсмажити на олії, додати часник і продовжувати смажити.
- Додати гриби та влити воду, в якій вони були, а потім тушкувати, поки вони не стануть м’якими.
- До підсмажених грибів із цибулею додати картоплю разом із водою, у якій вона варилася.
- Потім додати квас, добре перемішати та довести до кипіння. Варити кілька хвилин. На смак додати сіль і дрібку цукру.
- Можна додати сметану, але це не обов’язково. Смачного!
Також спробуйте грибний суп з локшиною в азіатському стилі.