Салат крабовий класичний завжди користується успіхом у гостей. На свято і на будні! Крабовий салат із рисом і кукурудзою добре знайомий і улюблений багатьма.
Страва цілком може скласти конкуренцію салату “Олів’є”. Якщо його смак ви трохи забули, пропонуємо приготувати та згадати наскільки ж він красивий, ситний і смачний.
Інгредієнти
- Пропарений рис — 0.5 склянки;
- Крабові палички — 250 г;
- Курячі яйця — 4 шт;
- Огірки — 2 шт;
- Кукурудза консервована — 300 г;
- Сметана — 2 ст.л;
- Майонез — 2 ст.л;
- Сіль.
Рецепт
- Як зробити класичний крабовий салат? Дуже просто! Візьміть пропарений сорт рису, переберіть його, щоб позбутися домішок. Промийте і залийте в каструлі окропом із розрахунку 2 до 1. Зваріть до готовності. На це піде приблизно 20-25 хвилин. Потім відкиньте його на друшляк, промийте кип’яченою водою. Дайте рідині стекти. Остудіть і перекладіть у глибокий салатник.
- Круто відваріть яйця (близько 8-10 хвилин після закипання). Залийте холодною водою й остудіть. Очистіть від шкаралупи. Наріжте на дрібні кубики. Додайте до рису.
- Помийте свіжі огірки. Обсушіть їх паперовими рушниками. Шкірку, якщо вона не пошкоджена, не жорстка і не гірка, зрізати не потрібно. Наріжте їх також маленькими кубиками. Додайте в миску до рису та яєць.
- Зніміть із розморожених крабових паличок обгортку. Наріжте дрібним кубиком. Салат матиме гарний і акуратний вигляд, якщо всі інгредієнти будуть однаковими за розміром. Додайте крабові палички в салатник.
- Консервовану кукурудзу викладіть на друшляк, щоб дати рідині стекти. Покладіть у салатник до решти продуктів.
- В окремій невеликій місткості змішайте в рівних пропорціях сметану та майонез. Посоліть на смак. За бажанням додайте мелений чорний перець. Заправте салат цим соусом.
- Усе добре перемішайте. Подати страву можна в загальному салатнику або порційних креманках. Або скористайтеся кулінарним кільцем. Встановіть його на відповідну плоску тарілку. Викладіть у нього салат. Злегка утрамбуйте ложкою, після чого акуратно приберіть кільце. Прикрасьте гілочкою кропу або петрушки.
Не забувайте, що раціон повинен бути не тільки смачним, а й корисним. Зверніть увагу на цей зелений суп із листового салату.