Щоб приготувати картопляне пюре аліго рекомендуємо обирати крохмалисті сорти картоплі. Саме така картопля зробить гарнір повітряним і легким. Як дізнатися, скільки крохмалю в картоплі? Дуже просто. Потрібно розрізати плід навпіл, а потім потерти один об одного. Якщо половинки прилипли й не відокремлюються, значить крохмалю багато.
Інгредієнти
- Картопля — 500 г;
- Твердий сир — 300 г;
- Вершкове масло — 50 г;
- Вершки — 200 мл;
- Часник — 1 зубчик;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками та варити в киплячій злегка підсоленій воді 30 хвилин.
- Вершки нагріти, не доводячи до кипіння. Масло дрібно нарізати. Часник почистити та дуже дрібно порубати.
- З відвареної картоплі воду злити, картоплю залишити в каструлі. Додати до картоплі вершкове масло і, вливаючи вершки, потовкти її в гладке однорідне пюре.
- Пюре посолити, поперчити й підмішати рубаний часник.
- Сир нарізати дрібними тонкими шматочками та додати в картопляне пюре. Каструлю з картоплею та сиром поставити на плиту і нагрівати на повільному вогні, часто перемішуючи дерев’яною ложкою близько 15 хвилин. Сир має повністю розчинитися.
- Картоплю з сиром дуже добре перемішати дерев’яною ложкою, піднімаючи картопляну масу по всій площині посуду. Готова страва має тягнутися за ложкою рівною широкою стрічкою.
Готове картопляне пюре подавайте гарячим зі смаженими ковбасками, свіжим хлібом і салатом зі свіжих або маринованих овочів.