Ця популярна японська страва сьогодні набула якоїсь фантастичної популярності.
Також важливо знати: Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Ресторани України ніби змагаються в оригінальності й регулярно намагаються заново винайти рецепт суші, щоб порадувати розпещених гурманів.
Однак приготувати їх можна і вдома, а зекономлені гроші витратити на щось більш суттєве.
У цій статті ми докладно розповімо, як зварити рис для суші, які лайфхаки та хитрощі використовують досвідчені господині й не тільки.
Він виходить настільки смачним, що непогано смакує навіть як окрема страва.
Який рис підходить для суші
Ідеальний домашній рис — фундамент для створення кулінарного шедевра японської кухні.
На щастя, для цього вам знадобляться кілька базових продуктів, які точно є на вашій кухні.
Важливо, щоб рис для суші був білий і круглий. Досить потримати його деякий час у воді, з’єднати з декількома продуктами, а потім повністю остудити.
Він містить більше крохмалю, відрізняється клейкою текстурою, тому добре утримує свою форму.
Що стосується способу приготування, то вибирайте один з трьох варіантів:
- На плиті
- У рисовці
- У мультиварці
Ми пропонуємо рецепт рису для суші на плиті. Для початку ретельно промийте його, перекладіть у глибоку каструлю і залийте 2 склянки крупи водою.
На великому вогні доведіть до кипіння, після чого збавте потужність полум’я, накрийте кришкою, щоб рис на суші став м’яким, а вода вбралася.
Наступний етап полягає у створенні оцтової суміші. Змішайте наступні інгредієнти в окремому посуді:
- Рисовий оцет
- Олія
- Цукор
- Сіль
Готуйте на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Як тільки вона охолоне, можна викладати в неї крупу. Перемішуйте дерев’яною ложкою.
Як зварити рис на суші
Отже, вам знадобляться наступні інгредієнти, без яких приготувати смачні суші в домашніх умовах точно не вийде:
- Рис — 2 склянки
- Вода — 3 склянки
- Рисовий оцет — 1/2 склянки
- Олія рослинна — 1 ст.л
- Цукор — 1/4 склянки
- Сіль — 1 ч.л

Рецепт рису для суші
Зберіть всі продукти на столі, щоб було зручніше додавати їх у міру необхідності.
- Промийте крупу за допомогою друшляка під струменем холодної води — вона повинна стати абсолютно прозорою.
- Викладіть рис в каструлю, залийте трьома склянками води, доведіть до кипіння на середньому вогні, після чого варіть під кришкою близько 20 хвилин на маленькому вогні.
- Зніміть з плити, відставте, нехай він охолоне. Тоді рис для суші стане податливим для формування.
- Змішайте всі компоненти під оцтову суміш. Готуйте її до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю.
- Дайте їй охолонути, після чого можна висипати туди крупу. Спочатку буде здаватися, що консистенція занадто рідка, але перемішайте як слід і вона перетвориться на злегка липку кашу.
До речі, на нашому сайті вже є цікаві рецепти японської кухні. От, наприклад, раніше ми писали про вегетаріанські суші з авокадо та манго.