SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти Основні страви

Як приготувати пишні оладки на кефірі: простіше рецепта просто не існує

Смаколики залишаються пишними й після охолодження, а значить, стануть ідеальним варіантом для пікніка чи перекусу на роботі

Галас Ірина
28 Листопада 2024
Як приготувати пишні оладки на кефірі

Як приготувати пишні оладки на кефірі / Фото: sabrina.com.ua

49
РЕПОСТІВ
129
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Пишні оладки на кефірі – це класичний варіант домашнього сніданку, який знайомий кожному з дитинства.

  • Печінкові оладки Ніжні, однієї порції яких точно не вистачить

Ніжні, пишні й ароматні, вони перетворюють навіть звичайний ранок на маленьке свято. Готувати їх легко та швидко, а результат завжди радує, якщо знати кілька кулінарних хитрощів.

Секрет ідеальних оладок – у правильній текстурі тіста. Воно повинно бути густим, як густа сметана, і при цьому не перевантаженим борошном.

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Салат з тунцем і огірком

Салат з тунцем і огірком

Кефір обов’язково має бути кімнатної температури або навіть трохи підігрітим – це гарантує гарний підйом тіста.

Додавати соду варто лише в готову суміш, щоб уникнути втрати бульбашок повітря ще до початку смаження.

Як приготувати пишні оладки на кефірі

Вони чудово смакують як із солодкими добавками – медом, варенням, згущеним молоком, так і з солоними, наприклад, зі сметаною або навіть червоною рибою.

Смаколики залишаються пишними й після охолодження, а значить, стануть ідеальним варіантом для пікніка чи перекусу на роботі.

Готуйте оладки на кефірі, дотримуючись простих правил, і насолоджуйтеся бездоганним результатом.

Ваша сім’я обов’язково оцінить їхню ніжність та легкість!

Інгредієнти

  • Борошно – 240 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л. (без гірки)
  • Дрібка солі
  • Сода – 0,5 ч. л. (без гірки)
  • Олія для смаження – 3 ст. л.

Як приготувати

  1. Підготуйте всі інгредієнти заздалегідь. Кефір та яйце повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх із холодильника заздалегідь.
  2. У невеликій мисці збийте яйце з цукром та дрібкою солі до легкої піни. Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані, щоб він розділився на білу рідину та прозору сироватку.
  3. Влийте теплий кефір у яєчну суміш і добре перемішайте.
  4. Просійте борошно через сито, щоб наситити його киснем. Поступово додавайте його до рідкої суміші, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудочок. Тісто має бути густим і гладким.
  5. У готову суміш швидко додайте соду, перемішайте й залиште тісто “відпочити” на 10-15 хвилин. За цей час на поверхні з’являться повітряні бульбашки.
  6. На сковороді з товстим дном розігрійте олію. Ложкою викладайте порції тіста, формуючи вироби.
  7. Смажте на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Щоб страва не була сирою всередині, прикрийте сковорідку кришкою під час смаження.
  8. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Поради

Використовуйте кислий кефір, він краще активує соду та забезпечує гарний підйом тіста.

Якщо хочете різноманітності, додайте в тісто ванільний цукор, подрібнені яблука або родзинки.

Для максимальної пишності не перемішуйте тісто після додавання соди.

Готові оладки подавайте зі сметаною, варенням, медом або улюбленими топінгами. Це універсальна страва, яка підкорить усіх своїм смаком!

Раніше ми знайшли ще один цікавий рецепт оладок, за яким можна створити пухкі та дуже апетитні вироби.

Галас Ірина

Спеціалізується на кулінарній тематиці вже понад 10 років. Написала сотні тисяч смачних і корисних рецептів, і продовжує їх старанно вишукувати для читачів SABRINA. Дотримується правильного харчування і здорового способу життя.

Цікаві новини:

Простий рецепт біляшів як на базарі
Рецепти

Біляші з м’ясом як на базарі

Як готується салат з баклажанів і яєць
Рецепти

Салат з баклажанів і яєць

Наступний запис
Гороскоп на 30 листопада 2024

Гороскоп на 30 листопада 2024: Левам — заздрість, Скорпіонам — конфлікти

Теплий середземноморський салат з яловичиною
Рецепти

Теплий середземноморський салат з яловичиною

Що принесе Червоний Вогняний Кінь — символ 2026 року
Астрологія

Символ 2026 року — Червоний Вогняний Кінь: що обіцяє і до чого готуватися

Овочевий суп з броколі, морквою та зеленим горошком

Овочевий суп з броколі, морквою та зеленим горошком

Який ваш духовний дар за датою народження

Який ваш духовний дар за датою народження

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!