Її по праву називають скарбницею вітамінів і мінералів. Її рекомендують включати в регулярний раціон, щоб наповнити організм вітамінами C, K і клітковиною.
Також варто спробувати: Салат з баклажанів і яєць
Сьогодні будемо розбиратися, як приготувати цвітну капусту на сковороді, щоб вийшло і смачно, і без зайвих калорій.
Насправді рецепт дієтичної страви неймовірно простий і не вимагає особливого таланту.
Забігаючи наперед, радимо використовувати посуд з антипригарним покриттям, щоб суцвіття не прилипали до поверхні.
Також заздалегідь перевірте наявність спецій. Рецепт пропонує на вибір паприку, часник, куркуму або чорний мелений перець, але ви можете змішувати їх на свій розсуд.
До речі, поліпшити перекус можна за допомогою заправки, тому варто заглянути в рецепти соусів, які ми регулярно оновлюємо.
Отже, представляємо кілька відмінних варіантів, як приготувати цвітну капусту на сковороді смачно, але при цьому зберегти корисні речовини.
Смажена цвітна капуста — що треба
- Цвітна капуста — 500 г (свіжа або заморожена, розібрати на суцвіття).
- Рослинна олія — 2–3 ст. л. (соняшникова або оливкова).
- Яйця — 2 шт. (за бажанням, щоб приготувати цвітну капусту з яйцем на сковороді з хрусткою скоринкою).
- Сіль — ½ ч. л.
- Чорний мелений перець — дрібка.
- Часник — 1 зубчик (або гранульований).
- Зелень (кріп, петрушка) — кілька гілочок для подачі.

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
- Як ми вже згадували, рецепт простий, але важливо чітко дотримуватися інструкцій. Для початку розберіть рослину на суцвіття. Промийте їх.
- Потім варто 3-4 хвилини проварити їх у воді з сіллю. Так вони збережуть форму, що дозволить посмажити цвітну капусту і не перетворити її на безформну кашу.
- Обов’язково добре змастіть дно сковорідки олією, можна рослинною, але особливо добре підійде оливкова. Викладайте суцвіття і готуйте їх хвилин 10. Регулярно помішуйте, щоб цвітна капуста на сковороді не пригоріла.
- Додайте улюблені приправи, посоліть за своїм смаком, притрусіть гранульованим часником і сумішшю перців. В цілому, відштовхуйтеся від своїх уподобань.
- Оскільки у нас класичний рецепт цвітної капусти на сковороді з додаванням яйця, на цьому етапі суцвіття потрібно просто залити ними, накрити кришкою і готувати пару хвилин на середньому вогні. Не забудьте перед цим збити яйця.
- Страва готова до подачі. Використовуйте свіжу зелень для прикраси. Вона добре поєднується з м’ясом або рибою, але можна вживати її й окремо, як частину дієтичного меню.
Користь цвітної капусти для здоров’я
Як відомо, в ній майже відсутні калорії — в 100 г свіжих суцвіть всього близько 30 ккал.
Не дивно, що експерти в області здорового харчування і дієтологи часто згадують її у своїх блогах, а також додають в меню для схуднення.
Вона не тільки сприятливо впливає на метаболізм і травний тракт, але й зміцнює імунітет, завдяки великій кількості вітаміну C.
Рецепти дієтичних страв, салатів і супів не дарма містять саме цю рослину в якості основного компонента, адже вона відмінно підходить для правильного харчування.
Є в ній ще й антиоксиданти, вітаміни B9 і K. Це простий і доступний спосіб уберегти організм від вірусів, зміцнити кістки та захистити печінку від зайвого жиру. За це відповідає холін в її складі.
Особливу увагу до неї варто приділити вагітним, оскільки цвітна капуста містить фолієву кислоту, тому сприяє здоровому росту клітин.
А на вечерю радимо приготувати теплий середземноморський салат з яловичиною, рецепт якого ми вже додали в нашу базу.