Це найкращий, ідеальний рецепт шоколадного кексу з густою глазур’ю та несподіваним інгредієнтом — цукіні.
Його можна прикрасити кремом і навіть подати як торт.
Інгредієнти
Для кексу:
- Олія кокосова — 50 г;
- Гаряча вода — 100 г;
- Цукіні — 290 г;
- Гіркий шоколад — 50 г;
- Борошно зеленої гречки — 100 г;
- Мигдальне борошно — 25 г;
- Ваніль — 2 ч.л;
- Какао — 35 г;
- Розпушувач — 5 г;
- Сода — 3 г;
- Кокосовий цукор — 120 г;
- Кориця — 1 г;
- Оцет — 5 г;
- Подрібнений волоський горіх — 25 г.
Для шоколадної карамелі:
- Кокосовий цукор — 100 г;
- Вершки кокосові — 100 г;
- Ваніль — 1 ч.л;
- Сироп топінамбура — 50 г;
- Масло какао — 30 г;
- Какао — 25 г.
Покроковий рецепт приготування
- Воду, 120 г цукіні, масло, розтоплений шоколад і ваніль змішуйте доти, доки вони повністю не змішаються.
- Просійте борошно зеленої гречки та змішайте його з мигдалевим борошном, какао, розпушувачем, содою і цукром.
- Натріть 170 г цукіні на крупній тертці.
- Рідку масу і сухі інгредієнти активно розмішайте вінчиком у глибокому посуді з додаванням цукіні та оцту. Залиште на 2 хвилини.
- Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте при 170 °C 45 хвилин до готовності.
- Витягніть і повністю охолодіть.
- Для створення шоколадної карамелі просто змішайте все разом, крім масла какао. Поставте на вогонь. Щойно суміш прокипить 8 хвилин на повільному вогні, додайте масло какао й активно вмішайте. Кип’ятіть ще кілька хвилин, а потім зніміть із вогню, охолодіть і полийте готовий кекс.
Рецепти випічки можуть стати в пригоді, коли треба пригостити гостей. Рекомендуємо додати до кулінарної скарбнички цей масляний кекс “Кентукі”.