Цей кекс не лише тішить своїм багатим виглядом, а й захоплює смаковими властивостями. Його фісташкова основа чудово поєднується з тонкою, ледве вловимою кислинкою лимонної цедри, а в кожному шматочку відчувається справжня симфонія смаку.
Фісташкова паста та дрібно подрібнені фісташки забезпечують насичений смак і вишуканий аромат, а яблучне пюре додає кексу вологості й м’якості.
Завдяки кокосовій олії він виходить ніжним, але при цьому не надто жирним.
Використання кокосового цукру та еритриту робить цей десерт більш корисним, а безглютенова суміш – ідеальним для тих, хто дотримується безглютенової дієти.
Глазур із білого шоколаду з нотками матча та доданою олією виноградних кісточок утворює гладку, блискучу поверхню, яка спокусливо стікає по краях кексу.
Дрібно посічені фісташки зверху – це не лише прикраса, а й хрумка родзинка, що додає текстурі контрасту.
Інгредієнти
Для кексу:
- Пюре яблучне — 130 г;
 - Олія кокосова — 25 г;
 - Фісташки — 70 г;
 - Паста фісташки — 60 г;
 - Матча — 1 ч.л;
 - Вода — 100 мл;
 - Цедра лимона;
 - Безглютенова універсальна суміш — 120 г;
 - Сода — 4 г;
 - Розпушувач — 4 г;
 - Сіль — на смак;
 - Цукор кокосовий — 30 г;
 - Еритрит — 50 г;
 - Оцет — 4 г.
 
Для глазурі:
- Шоколад білий розтоплений — 60 г;
 - Олія виноградних кісточок — 40 г;
 - Матча — 1 г;
 - Фісташки — 20 г.
 
Рецепт
- Для кексу пробийте блендером до однорідної емульсії в глибокій мисці яблучне пюре, олію, фісташкову пасту, воду, самі фісташки та матчу.
 - Просійте безглютенову суміш, а потім змішайте її з розпушувачем, содою і цедрою лимона. Додайте два види цукру і ще раз перемішайте.
 - Порубайте фісташки та викладіть у тісто.
 - Рідкі продукти змішайте з сухими вінчиком. Додайте оцет і розмішайте до однорідності. Залиште на 2 хвилини.
 - Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте 40 хвилин до готовності в розігрітій до 170 °C духовці.
 - Дайте випічці охолонути, а потім полийте глазур’ю і посипте подрібненими фісташками. Щоб приготувати глазур, просто змішайте інгредієнти для неї та пробийте їх блендером.
 
А якщо ви бажаєте спробувати щось дійсно неперевершене, тоді вам гарантовано сподобається шоколадний кекс із цукіні на гречаному борошні.








