Цей кекс не лише тішить своїм багатим виглядом, а й захоплює смаковими властивостями. Його фісташкова основа чудово поєднується з тонкою, ледве вловимою кислинкою лимонної цедри, а в кожному шматочку відчувається справжня симфонія смаку.
Інгредієнти
Для кексу:
- Пюре яблучне — 130 г;
- Олія кокосова — 25 г;
- Фісташки — 70 г;
- Паста фісташки — 60 г;
- Матча — 1 ч.л;
- Вода — 100 мл;
- Цедра лимона;
- Безглютенова універсальна суміш — 120 г;
- Сода — 4 г;
- Розпушувач — 4 г;
- Сіль — на смак;
- Цукор кокосовий — 30 г;
- Еритрит — 50 г;
- Оцет — 4 г.
Для глазурі:
- Шоколад білий розтоплений — 60 г;
- Олія виноградних кісточок — 40 г;
- Матча — 1 г;
- Фісташки — 20 г.
Рецепт
- Для кексу пробийте блендером до однорідної емульсії в глибокій мисці яблучне пюре, олію, фісташкову пасту, воду, самі фісташки та матчу.
- Просійте безглютенову суміш, а потім змішайте її з розпушувачем, содою і цедрою лимона. Додайте два види цукру і ще раз перемішайте.
- Порубайте фісташки та викладіть у тісто.
- Рідкі продукти змішайте з сухими вінчиком. Додайте оцет і розмішайте до однорідності. Залиште на 2 хвилини.
- Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте 40 хвилин до готовності в розігрітій до 170 °C духовці.
- Дайте випічці охолонути, а потім полийте глазур’ю і посипте подрібненими фісташками. Щоб приготувати глазур, просто змішайте інгредієнти для неї та пробийте їх блендером.
А якщо ви бажаєте спробувати щось дійсно неперевершене, тоді вам гарантовано сподобається шоколадний кекс із цукіні на гречаному борошні.