Цей рецепт тортильї ідеально підходить для ролів, а також страв азіатської та індійської кухні. На їхнє приготування піде не більше 20 хвилин.
⚡ Зміст
Інгредієнти
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Масло вершкове — 30 г;
- Окріп — 200 мл;
- Сіль — 1 ч.л.
Рецепт
- У мисці перемішайте ложкою борошно, сіль, розтоплене вершкове масло і окріп. Через деякий час можна розпочинати створення тіста вручну або міксером із насадкою для дріжджового тіста. Тісто буде гарячим, але не настільки, щоб обпектися.
- Місіть його кілька хвилин, поки воно не стане щільним і еластичним. Накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин.
- Розділіть тісто на 12 рівних частин. Кожен шматочок розкачайте в тонкий циліндр.
- Нагрійте суху плоску сковороду на сильному вогні. Розкачайте перший шматок тіста на дерев’яній дошці або кондитерській дошці. Посипати поверхню борошном не потрібно. Постарайтеся розкачати тісто якомога тонше.
- Акуратно пальцями з обох боків помістіть майбутню тортилью на розігріту сковороду. Готуйте приблизно 20 секунд з кожного боку. На ній мають з’явитися бульбашки.
- Для зберігання помістіть їх у харчовий пакет із застібкою-блискавкою або загорніть у фольгу.
Фото: rawpixel.com/Freepik