Рецепт штруделя з вишнею вважається універсальним і дуже швидким, тому духову шафу можна вмикати розігріватися заздалегідь. І якщо на перше можна подати апетитний удон з овочами, то як десерт чудово підійде штрудель.
Особливо гарний він у ранковий час, коли необхідно наповнити себе енергією та силами для звершень протягом дня.
Для початку вишні потрібно очистити від кісточок, після чого потримати їх кілька хвилин під великою кількістю цукру.
Зверніть увагу, що останній продукт варто додавати з урахуванням рівня кислинки в ягоді — що вона кисліша, то більше слід всипати цукру.
Рецепт штруделя з вишнею
Інгредієнти
- Вишня — 300 г;
- Цукор — 40 г;
- Лаваш тонкий — 120 г;
- Ванільний цукор;
- Яйце;
- Крохмаль — 1 ч.л;
- Молоко — 1 ч.л;
- Цукрова пудра — 1 ст.л.
Метод приготування
- Увімкніть духовку і виставте температуру 180 градусів, щоб вона як слід розігрілася.
- Кісточки видаліть із вишні, а потім засипте ягоди цукром. Вони мають віддати зайвий сік.
- Яйце з молоком і ванільним цукром збийте.
- Приберіть рідину, що з’явилася в мисці з вишнею, а на зміну їй всипте крохмаль. Перемішайте.
- Приготуйте суміш із ванільного цукру, яйця і молока, змастіть нею лаваш і скрутіть штрудель. Цією ж сумішшю його потрібно змастити зверху.
- Відправте випікатися приблизно на 20 хвилин, до готовності. Готову випічку залишиться тільки притрусити цукровою пудрою, нарізати й насолоджуватися смаком.
Рецепт штруделя з вишнею — не єдине, що бажано знати кожній господині, яка себе поважає. Рекомендуємо дізнатися, як приготувати рибу на пару з імбиром і цибулею.