Рецепт пирога з чорниці та смородини цікавий не тільки божественним смаком. Він прекрасно зберігається в холодильнику близько тижня, і будь-якої миті його можна нарізати й заморозити, щоб діставати по шматочку, розігрівати на грилі, а потім насолоджуватися так, нібито його щойно спекли.
Інгредієнти
Для пирога:
- Псиліум — 12 г;
- Вода — 155 г;
- Олія оливкова — 15 мл;
- Сироп топінамбура — 35 г;
- Сіль — щіпка;
- Ваніль — 1 ч.л;
- Борошно кукурудзяне — 50 г;
- Нутове борошно — 45 г;
- Мигдальне борошно — 40 г.
Для начинки:
- Чорниця — 250 г;
- Смородина чорна — 250 г;
- Лимонний сік — 10 г;
- Еритрит — 70 г;
- Ванільна есенція — 2 ч.л;
- Насіння чіа — 2 ст.л;
- Лохина свіжа — жменя.
Покроковий рецепт приготування
- Змішайте псиліум із водою, сиропом, олією, сіллю, ваніллю, а потім пробийте блендером.
- Введіть усі види борошна і замісіть тісто, після чого розділіть його на основу і верхній декор у співвідношенні приблизно 2 до 1.
- Розкачайте між двома листами пергаменту більшу частину тіста, приблизно 0,5 см завтовшки. Викладіть у форму діаметром 22 см.
- Викладіть заморожені ягоди в сотейник і томіть на повільному вогні, поки не виділиться сік. Злийте зайву рідину через сито, додайте насіння чіа, сироп і ваніль. Добре розмішайте і залиште на 10 хвилин.
- Додайте в начинку свіжу ягоду. Викладіть начинку в розкатане у формі тісто, утрамбуйте.
- Розподіліть начинку по нижній частині тіста і закрийте тістом, що залишилося, яке попередньо потрібно розкачати й порізати на смужки.
- Змастіть зверху олійно-білковою сумішшю для рум’яності та блиску і випікайте за 175 °C близько 25 хвилин.
- Остудіть і подавайте з чаєм.