SABRINA
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Випічка
    • Тісто
    • Десерти
    • Соуси
  • Сонник
  • Поради
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Поради
Головна Рецепти Випічка Пончики

Рецепт домашніх пончиків з глазур’ю: магазинні версії не зрівняються з цим десертом

Дізнайтеся, як зробити пончики, і перетворіть свою кухню на затишну пекарню

SABRINA SABRINA
8 Вересня 2024
Пончики, Випічка, Рецепти
0
Рецепт домашніх пончиків з глазур'ю

Рецепт домашніх пончиків з глазур'ю / Фото: Mark Beahm/Simply Recipes

7
РЕПОСТІВ
19
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Дізнайтеся, як зробити пончики, і перетворіть свою кухню на затишну пекарню. Мало що може зрівнятися з першим шматочком ідеально пухкого пончика. Але ще більше задоволення приносить процес його приготування, який детально містить цей рецепт домашніх пончиків з глазур’ю.

  • Варення з айви з корицею

Від аромату дріжджового тіста, що піднімається, до запаху свіжо смажених пончиків, ви відчуєте атмосферу улюбленої пекарні.

Приготування пончиків майже не вимагає активної участі. Більшу частину часу ви можете присвятити перегляду фільму чи книжки, поки тісто піднімається. Чи означає це, що ви більше ніколи не купите “гарячий пончик” у магазині? Ні.

Рецепт сирників

Рецепт сирників — класика української кухні на сніданок

Рецепт млинців без борошна

Рецепт млинців без борошна — для тих, хто цінує легкість і здоров’я

Але ви точно відчуєте різницю та отримаєте масу задоволення, експериментуючи з улюбленими смаками вдома.

Крім того, це чудова можливість залучити дітей до процесу – вони можуть допомогти замісити та формувати тісто до смаження. А після цього малеча зможе проявити свій художній талант, прикрашаючи пончики різною глазур’ю та прикрасами.

Незалежно від того, чи ви віддаєте перевагу пончикам з глазур’ю, посипкою або цукровою пудрою, приготування цих домашніх ласощів стане для вас радістю. Щасливого смаження!

Ключі до успіху в приготуванні домашніх пончиків

  • Переконайтеся, що всі інгредієнти відповідають вказаним температурним режимам, оскільки це впливає на підйом тіста і кінцевий результат.
  • Не поспішайте з підйомом тіста. Якщо пропустити цей етап, пончики вийдуть щільними та можуть не повністю піднятися під час смаження. Щоб перевірити, чи тісто достатньо піднялося, обережно натисніть на пончик. Якщо тісто миттєво повертається назад, дайте йому більше часу. Якщо слід від пальця залишається, і тісто повільно повертається на місце, воно готове. Час підйому залежить від погоди та середовища, тож будьте терплячими.
  • Щоб переконатися, що пончики приготовані, використовуйте термометр з миттєвим зчитуванням. Після виймання з олії температура всередині має досягати приблизно 90°C.
  • Сушіть пончики на паперових рушниках не більше ніж хвилину, після чого перекладіть їх на решітку. Інакше вони можуть увібрати зайвий жир.
  • Не виливайте олію після смаження. Дайте їй повністю охолонути, потім процідіть у чистий контейнер. Олію можна використовувати ще близько трьох разів.

Що робити, якщо у мене немає форми для пончиків?

Якщо у вас немає круглої форми діаметром 7,5 см, можна використовувати чашку або банку з широким горлом.

Рецепт домашніх пончиків з глазур’ю дозволяє скористатися кришкою від пляшки або великою насадкою для крему, щоб зробити отвори в центрі пончика.

Ви самі вирішуєте, які форми та розміри надати своїм пончикам. Можна робити їх квадратними, серцеподібними або круглими.

Якщо не хочете розкачувати та вирізати тісто, можна формувати його вручну, ділячи на кульки по 80 грамів кожна.

Ці пончики можуть зайняти трохи більше часу для підйому, але їх можна наповнити кремом, ганашем або фруктовим курдом після смаження.

Варіанти смакових рішень

Є багато способів урізноманітнити смак пончиків за допомогою ароматизованого цукру або глазурі.

Ось кілька ідей, окрім ванільної глазурі, яка є в рецепті:

Шоколадна глазур: ¾ чашки какао-порошку + 6 чашок цукрової пудри + ¾ чашки молока + 6 столових ложок кукурудзяного сиропу.

Полунична глазур: ¾ чашки полуничного пюре + 6 чашок просіяної цукрової пудри.

Цитрусова глазур: 1 столова ложка соку цитрусових + 2 столові ложки цедри цитрусових + 6 чашок просіяної цукрової пудри + ¾ чашки молока.

Мокко: 3 столові ложки еспресо-порошку + 6 столових ложок какао-порошку + 6 чашок цукрової пудри + ¾ чашки молока.

Кленова глазур: ¾ чашки кленового сиропу + 1 столова ложка кориці + 6 чашок просіяної цукрової пудри + ½ до ⅔ чашки молока.

Цукор із корицею: 3 столові ложки кориці + 2 чашки цукру.

Мексиканський гарячий шоколад: ⅓ чашки какао-порошку + 2 чайні ложки кориці + 2 чашки просіяної цукрової пудри.

Просто цукрова пудра: 3 чашки просіяної цукрової пудри.

Інгредієнти

  • Молоко (тепле, 43°C-46°C) – ¼ чашки
  • Цукор – ¼ чашки
  • Сухі активні дріжджі – 1 пакет
  • Борошно – 540 г
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Яйця (злегка збиті) – 2 великі
  • Вершкове масло (розтоплене, охолоджене 10 хвилин) – 120 г
  • Нейтральна олія (канола або рослинна) для смаження – 2 літри
  • Олія для змащування миски – за потребою

Для глазурі

  • Цукрова пудра (просіяна) – 6 чашок (680 г)
  • Молоко – ¾ чашки
  • Ванільний екстракт – 1½ чайні ложки

Спеціальне обладнання

  • Міксер із насадкою для тіста
  • Каструля з важким дном на 4 літри
  • Термометр для смаження або карамелі
  • Шумівка або китайські палички
  • Решітка для охолодження

Покрокові інструкції

  1. Змішайте тепле молоко, цукор та дріжджі в невеликій мисці. Залиште на 10 хвилин до утворення піни.
  2. Тим часом змішайте борошно та сіль у мисці міксера. Додайте дріжджову суміш, яйця та масло. Замішуйте тісто на середній швидкості 1-2 хвилини, зупиняючись, щоб очистити стінки миски. Збільште швидкість і замішуйте ще 4 хвилини, поки тісто не стане м’яким і трохи липким.
  3. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину, доки об’єм не подвоїться.
  4. Розкачайте тісто товщиною 1,25 см. Виріжте пончики за допомогою формочок.
  5. Накрийте вирізані пончики плівкою і залиште на 30 хвилин у теплому місці.
  6. Розігрійте олію до 175°C. Смажте пончики по 2-3 хвилини з кожного боку.

Зберігання та заморожування

Свіжі пончики найкраще смакують у день приготування, або принаймні протягом перших 24 годин. Вони можуть зберігатися у герметичній тарі протягом 2-3 днів.

Альтернативно, ви можете приготувати тісто, вирізати його і заморозити у формі пончиків перед другим підйомом.

Після заморожування перекладіть пончики в герметичний пакет і зберігайте до 3 місяців. Коли будете готові смажити, дайте пончикам відтанути при кімнатній температурі протягом 2 годин, потім продовжуйте за рецептом.

Залежно від того, наскільки ефективно ви вирізаєте тісто, у вас може вийти на один-два пончики більше або менше від заявленої кількості.

Щоб точно виміряти борошно, насипайте його в мірну чашку ложкою, не утрамбовуючи.

Рецепт домашніх пончиків з глазур’ю вимагає використання ножа для вирівнювання поверхні. Ще краще — зважуйте борошно за допомогою кухонних ваг.

Раніше SABRINA розповідала про цукерки з чорносливу, рецепт приготування яких вам гарантовано сподобається.

SABRINA

SABRINA

Якщо ви шукаєте гороскоп онлайн, де професійний підхід поєднується з інтуїцією, ви знайшли своє місце. На нашому сайті ми пропонуємо не лише детальні передбачення на кожен день, тиждень і рік, а й глибоке занурення у світ астрології. Наші матеріали допоможуть вам краще зрозуміти вплив зірок на ваше життя. А для тих, хто хоче збалансувати духовне з матеріальним, ми також пропонуємо смачні рецепти на кожен день, які додадуть нотку гармонії у вашу буденність.

Цікаві новини:

Кращий рецепт млинців
Рецепти

Кращий рецепт млинців — гарантований результат навіть у новачків

Рецепт лазаньї
Рецепти

Рецепт лазаньї — класика, яку готую для всієї родини

Наступний запис
Сальса з томатілло і авокадо

Сальса з томатілло і авокадо

Please login to join discussion
Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку: розклад Таро онлайн
Гороскоп на сьогодні

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: що віщує гороскоп на сьогодні
Гороскоп на сьогодні

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: На кого впадуть можливості

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

SABRINA

Точний гороскоп на місяць, рік: любовний, фінансовий гороскоп та прогнози астрологів. Новини здоров'я, рецепти на кожен день та корисні поради

Співробітництво: sabrina[собака]sabrina.com.ua

  • Політика конфіденційності
  • Угода користувача

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!