Неймовірно пишний і вологий морквяний пиріг. Це найкращий рецепт кексу з інжиром, який можна використовувати навіть як святковий торт.
У ньому для заміни звичайного цукру використовується еритрит, який не сприяє розвитку карієсу, тому його можна знайти в деяких зубних жуйках та інших продуктах для догляду за порожниною рота.
Через свою нульову калорійність і низький вплив на рівень глюкози в крові, еритрит часто додають у продукти для всіх, хто хоче стежити за своєю вагою або страждає від цукрового діабету.
Морква та інжир містять вітамін C і різні фітохімічні сполуки. Антиоксиданти в їхньому складі допомагають вберегти клітини від впливу вільних радикалів, і можуть сприяти загальному здоров’ю організму, тож рецепт кексу з цими продуктами не лише дарує радість від смаку, а й користь організму.
Інгредієнти
Для кексу:
- Пюре яблучне — 100 г;
- Олія кокосова розтоплена — 30 г;
- Олія виноградних кісточок — 30 г;
- Вода — 110 г;
- Цедра апельсина — 1 шт;
- Безглютенова універсальна суміш — 150 г;
- Мигдальне борошно — 35 г;
- Терта на дрібній тертці морква — 120 г;
- Інжир сушений нарізаний — 60 г;
- Сода — 4 г;
- Розпушувач — 4 г;
- Сіль — на смак;
- Цукор кокосовий світлий — 40 г;
- Еритрит — 40 г;
- Кориця — 1 ч.л;
- Імбир — 1 ч.л;
- Яблучний оцет 5% — 4 г;
- Кардамон і гвоздика — на смак.
Для глазурі:
- Біла шоколадна гречана паста;
- Рубаний фундук;
- Сушений інжир із хвостиками.
Рецепт
- Розігрійте духовку до 170 °C. Підготуйте форму для випічки. Змішайте рідкі інгредієнти: яблучне пюре, два види олії, воду пробийте блендером до однорідної емульсії.
- Просійте суміш без глютену. Введіть у неї мигдалеве борошно, розпушувач, соду та спеції. Додайте цедру та два види цукру. Добре перемішайте.
- Наріжте інжир і натріть моркву на дрібній тертці. Інжир краще замочити заздалегідь, хоча б на дві години, потім віджати та злити рідину.
- Рідку масу введіть у сухі інгредієнти й активно розмішайте вінчиком. Додайте інжир і моркву, ще раз розмішайте.
- Додайте оцет і розмішайте до однорідності. Залиште на 2 хвилини. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте близько 50 хвилин до готовності.
Дістаньте кекс із духовки та повністю охолодіть. - Для глазурі покрийте кекс гречаною шоколадною пастою, а зверху викладіть фундук та інжир.
Рекомендуємо дізнатися, як спекти пиріг із чорниці та смородини.