Кекс — це визначення форми. А вже яким буде її зміст… Кекс може бути пряним, гострим, овочевим, сирним, з додаванням м’ясних продуктів, бобових, круп, насіння, оливок. Проявимо фантазію!
Інгредієнти
- Копчений сулугуні — 300 г;
- В’ялені помідори — 100 г;
- Борошно — 200 г;
- Розпушувач — 1 пакетик;
- Яйце — 3 шт;
- Рослинна олія — 80 мл;
- Молоко — 150 мл;
- Сіль.
Рецепт
- Нагріти духовку до 180°. Форму для кексу змастити жиром і присипати борошном. Сир і помідори нарізати невеликими скибочками.
- У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем. В окремому посуді розбовтати яйця, вливаючи порціями молоко й олію.
- Рідку суміш влити тонкою цівкою до борошна і перемішати до отримання однорідного тіста.
- Викласти в тісто сир і в’ялені помідори, посолити на смак. Влити тісто в підготовлену форму і випікати виріб 40 хвилин.
- Готовий кекс подати охолодженим із легким овочевим салатом або доповнити ним овочевий суп.
Раніше SABRINA розкрила неймовірно простий рецепт тортильї.