Цей вершковий салат з огірків – справжня знахідка для тих, хто шукає корисний, низькокалорійний салат без майонезу.
Завдяки хрустким огіркам, вершковій заправці з веганського йогурту та фети, а також легкій пікантності чилі-пластівців, ця страва виходить освіжаючою та збалансованою.
Готується всього за 15 хвилин, а інгредієнти доступні в будь-яку пору року.
Цей салат без молочних продуктів чудово підійде для тих, хто дотримується веганської або безлактозної дієти.
Фісташки додають насиченості, але їх легко замінити мигдалем, волоськими горіхами чи гарбузовим насінням, якщо потрібен веганський салат без горіхів.
Завдяки високому вмісту білка та клітковини, це чудовий дієтичний салат для схуднення. Він легко комбінується з веганськими сендвічами, лавашами або буріто, а також стане яскравим доповненням до основних страв.
Якщо шукаєте простий і смачний вершковий салат з огірків, який легко адаптується під ваш смак, цей варіант точно вартий уваги!
Інгредієнти
- Огірки (англійські) – 2 шт., нарізані
- Червона цибуля – ½ шт., тонко нарізана
- Свіжий кріп – 1 жменя, дрібно нарізаний
- Свіжа м’ята – 1 жменя, дрібно нарізана
- Зелена цибуля – 2 шт., нарізана
- Веганський йогурт (несолодкий, густий) – 2 ст. л.
- Веганська фета – ½ склянки
- Лимонний сік – із 1 лимона
- Корейські чилі-пластівці або звичайні – ½ ч. л.
- Фісташки – ½ склянки, подрібнені
- Сіль – ½ ч. л.
- Чорний перець – на смак
Спосіб приготування
- У великій мисці або банці змішати огірки, червону цибулю, свіжий кріп і м’яту.
- Додати йогурт, веганську фету, лимонний сік, чилі-пластівці, подрібнені фісташки, сіль і перець.
- Накрити кришкою та струсити банку, поки всі інгредієнти не перемішаються. Якщо готуєте в мисці – ретельно перемішати ложкою.
- Подавати вершковий салат з огірків одразу або зберігати в холодильнику, тримаючи лимонний сік, фету та йогурт окремо, щоб салат залишався свіжим до моменту подачі.
Рецепти салатів SABRINA додає регулярно. Тож, рекомендуємо ще приготувати оселедець під “лисячою шубкою”.