SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Корисні поради

Таблиця мір та ваги

Для кожного, хто прагне до ідеальних результатів на кухні, таблиця мір та ваги – це обов’язковий інструмент

SABRINA
1 Жовтня 2024
Корисні поради
A A
0
Таблиця мір та ваги

Таблиця мір та ваги / Фото: seriouseats.com

281
РЕПОСТІВ
740
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Таблиця мір та ваги – це незамінний помічник на кухні, який допоможе точно вимірювати інгредієнти для різних страв. З її допомогою ви зможете легко перетворювати грами в склянки, ложки та інші одиниці виміру, що часто зустрічаються в рецептах.

  • Рецепти на кожен день

Це дозволяє уникнути неточностей під час приготування, що особливо важливо для випічки та кулінарії загалом.

Наприклад, якщо у вас немає кухонних ваг, таблиця мір та ваги допоможе точно дізнатися, скільки грама в одній склянці цукру або борошна.

Іноді рецепти вказані в різних системах вимірювання: наприклад, у мілілітрах, а у вас є лише мірні стакани. Тут таблиця стане в пригоді, дозволяючи перетворити рідини з мілілітрів у більш звичні для вас одиниці.

Крім того, вона полегшить роботу, якщо ви готуєте за рецептами з іноземних кулінарних книг, де використовуються інші стандарти виміру.

Таблиця мір та ваги

Така таблиця особливо корисна для кулінарів-початківців, яким важливо дотримуватися рецептури з максимальною точністю.

Таблиця мір та ваги допомагає уникнути типових помилок, наприклад, коли кількість інгредієнтів вимірюється на око, що часто призводить до небажаних результатів.

За допомогою представлених у ній даних ви запросто дізнаєтеся, скільки грам борошна в чайній ложці або столовій ложці, скільки грам у склянці, чашці тощо.

Назва Склянка 200 мл Склянка 250 мл Столова ложка Чайна ложка 1 штука
Борошно 130 160 15 6 —
Цукор 180 200 25 8 —
Вода 200 250 18 5 —
Сіль 220 320 30 10 —
Молоко незбиране 200 250 20 5 —
Рослинна олія 190 230 17 5 —
Рис 180 230 25 8 —
Мед 265 325 35 12 —
Оцет 200 250 15 5 —
Сухі дріжджі — — 9 3 —
Крупа гречана 165 210 25 7 —
Сметана 210 260 25 10 —
Сода — — 28 13 —
Крохмаль 150 180 30 10 —
Какао 170 200 25 9 —
Чай — — 8 3 —
Кефір 205 255 20 8 —
Вершкове масло 185 240 20 8 —
Сироп — — 15 5 —
Цукрова пудра 140 180 25 10 —
Желатин у гранулах — — 15 5 —
Лимонна кислота суха — — 20 7 —
Майонез 210 250 25 10 —
Вівсянка 80 100 14 4 —
Крупа пшоняна 170 220 20 8 —
Горох 205 230 25 5 —
Капуста — — — — 1500
Сир тертий 80 100 20 5 —
Сир 200 250 17 5 —
Пластівці вівсяні 80 100 14 4 —
Олія оливкова 190 230 17 5 —
Протеїн — — 20 10 —
Варення 280 320 45 20 —
Крупа манна 160 200 25 8 —
Кава мелена 180 210 20 7 —
Томатна паста 250 300 30 10 —
Борошно рисове 140 170 30 10 —
Вершки 200 250 15 5 —
Горіхи товчені 130 170 30 10 —
Тісто 140 180 30 10 —
Гірчиця — 20 5 — —
Молоко сухе 110 130 20 7 —
Макарони 190 230 — — —
Кава розчинна 90 120 7 3 —
Борошно пшеничне 130 160 30 10 —
Соєвий соус — — 15 5 —
Оцтова есенція — — 15 5 —
Агар-агар — — 5 2.5 —
Булгур 190 235 21 8 —
Лимонний сік — — 15 5 —
Яйце куряче — — — — 55
Перець мелений — — 18 5 —
Лимон — — — — 120
Горілка 200 250 18 5 —
Вермішель 190 230 — — —
Насіння льону 110 170 7 3 —
Куркума 110 170 7 3 —
Свіжі дріжджі — — 22 9 —
Масло лляне 190 230 15 4 —
Пиво 200 250 18 5 —
Нітритна сіль 220 320 30 10 —
Йогурт 200 250 18 6 —
Арахісова паста 210 260 35 12 —
Млинці — — — — 50
Родзинки 155 180 10 4 —
Ванільний цукор 180 200 25 8 —
Сочевиця 160 180 12 4 —
Крупа кукурудзяна 145 180 20 5 —
Висівки 160 180 15 5 —
Спирт 200 250 18 5 —
Горіхи волоські 130 170 30 10 —
Молоко згущене 250 300 30 12 —
Вино 200 250 18 5 —
Прополіс 220 320 30 10 —
Дріжджі пресовані — — 22 9 —
Розсіл 200 250 18 5 —
Насіння чіа — — 12 4 —
Малина 145 180 25 25 8
Ванілін 180 200 25 8 —
Кетчуп — — 22 7 —
Псілліум 110 170 7 3 —
Морська сіль 220 320 30 10 —
Ікра червона 170 220 25 25 8
Цикорій — — 9 3 —
Квасоля 150 190 15 4 —
Гарбузове насіння 100 125 9 3 —
Смородина 125 155 22 6 —
Шипшина 115 145 20 6 —
Пшоно 130 160 30 10 —
Розпушувач тіста — — 9 3 —
Борошно вівсяне 130 160 25 8 —
Журавлина 115 145 22 7 —
Кедрові горіхи 130 170 30 10 —
Яблуко — — — — 150
Бульйон 200 250 18 5 —
Апельсиновий сік 200 250 18 5 —
Борошно житнє 130 160 25 8 —
Жир столовий — — 17 3 —
Стевія — — 15 5 —
Закваска — — 19 6 —
Борошно мигдальне 140 170 30 10 —
Коньяк 200 250 18 5 —
Овес 80 100 14 4 —
Морква — — — — 100
Картопляне пюре 150 300 30 10 —
Крупа ячна 145 180 16 5 —
Гриби 70 100 10 3 —
Мак — — 45 15 —
Апельсин — — — — —
Картопля — — — — 100
Кріп — — 8 3 —
Шоколад — — 7.5 2.5 —
Сухарі — — 15 5 —
Кмин 110 170 7 7 3
Часник — — — — 40
Кокосова стружка 140 190 20 7 —
Маш 175 230 25 9 —
Вишня 130 165 25 8 —
Борошно кукурудзяне 140 170 30 10 —
Кукурудза — — — — 300
Топлене масло 180 225 16 5 —
Кокосове масло 180 225 16 5 —
Полуниця 125 155 22 6 37
Панірувальні сухарі — — 15 5 —
Цибуля — — — — 140
Томатний сік 200 250 18 5 —
Огірок — — — — 120
Горіх мускатний 130 170 30 10 —
Кава зернова — — 12 4 —
Чорниця 160 200 20 5 —
Ряжанка 210 250 25 10 —
Цукрозамінник — — 25 8 —
Яєчний порошок 80 100 25 10 —
Помідор — — — — 90
Мюслі 180 230 25 7 —
Паприка мелена — — 18 5 —
Кіноа 170 220 20 8 —
Спеції — — 20 8 —
Чорна смородина 125 155 22 6 —
Фруктоза — — 25 8 —
Ромашка — — 3 1.5 —
Борошно кокосове 130 160 25 8 —
Слива — — — — 35
Кориця мелена — — 9 3 —
Насіння кропу — — 8 3 —
Буряк — — — — 250
Коріандр 110 170 7 3 —
Нутелла — — 22 8 —
Солод — — 25 8 —
Банан — — — — 220
Суниця 125 155 22 6 32
Желе 280 320 45 45 20
Вівсяні висівки 45 65 5 1.5 —
Чорний перець мелений — — 18 5 —
Мелений імбир — — 7 3 —
Еритрит — — 25 8 —
Гвоздика суха — — 20 3 —
Кабачок — — — — 600
Кускус 180 220 25 8 —
Яблучне пюре 290 350 50 17 —
Горіх арахіс 140 175 25 8 —
Обліпиха 125 155 22 6 —
Горіх мигдальний 130 160 30 10 —
Ікра чорна 180 230 30 10 —
Перга — — 15 5 —
Борошно лляне 130 160 25 8 —
Глід сухий — — 23 6.5 —
Кабачкова ікра 250 300 30 10 —
Маргарин столовий 180 230 14 4 —
Нут 170 210 22 7 —
Калина 120 150 23 6 —
Пектин — — 15 5 —
Сухі вершки — — 18 6.5 —
Червона смородина 140 175 27 9 —
Печінка тріски — — — — 1650
М’ята — — 8 3 —
Сіль грубого помелу 270 325 18 10 —
Халва — — 22.5 6.5 —
Гранат 150 — 15 5 —
Паштет — — 13 4.5 —
Пластівці кукурудзяні 125 155 22 6 —
Кардамон мелений 110 170 7 3 —
Кокосове молоко 200 250 20 5 —
Грецький йогурт 210 250 25 10 —
Хміль — — 25 8 —
Морквяний сік 200 250 18 5 —
Смородина біла 125 155 22 6 —
Курага 150 210 20 10 6
Кунжутна олія 190 230 15 4 —
Повидло 280 320 45 20 —
Паличка кориці — — — — 5
Томатний соус — — 15 5 —
Чорнослив 150 210 20 10 45
Фейхоа 150 210 20 10 55
Консервована кукурудза — — 28 8 —
Гарбузове пюре 250 300 30 10 —
Пшеничні висівки 160 180 15 5 —
Борошно гречане 130 160 30 10 —
Альбумін — — 14 3.5 —
Аджика — — 17 5.5 —
Зіра — — 18 4.5 —
Сушені трави — — 20 5.5 —
Чебрець — — 18 5 —
Мандарин — — — — 70
Журавлинний морс 200 250 18 5 —
Імбир сухий 110 170 7 7 3
Ваніль 180 200 25 8 —
Сухий кисіль — — 20 6.5 —
Хрін тертий — — 25 6 —
Соус теріякі — — 15 5 —
Нутове борошно 140 170 30 10 —
Хмелі-сунелі — — 20 4 —
Гарбузова олія 190 230 15 4 —
Гарбузовий сік 200 250 18 5 —
Авокадо — — — — 220
Сушений часник — — 12 3 —
Обліпихова олія 190 230 15 4 —
Спагеті 190 230 — — —
Курячий бульйон 210 270 18 10 —
Консервований горошок 150 210 22 17 —
Оливки — — — — 4

Як використовувати таблицю мір та ваги

Щоб досягти найкращих результатів у кулінарії, варто знати кілька хитрощів. Наприклад, при вимірюванні сипучих інгредієнтів, таких як борошно або цукор, їх потрібно відсипати без «гірки», щоб отримати точний результат.

Для рідин також існують спеціальні мірні стакани, які дозволяють відміряти необхідну кількість мілілітрів чи літрів.

Важливо пам’ятати, що один і той самий об’єм різних продуктів може важити по-різному, тому таблиця мір та ваги стає незамінною для правильного співвідношення.

Загалом, використання таблиці допоможе вам уникнути розчарувань у кулінарних експериментах. Ви завжди будете впевнені, що додали правильну кількість інгредієнтів і, відповідно, ваші страви завжди будуть смачними і якісними.

Цікаві новини:

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

Рунічний гороскоп на 2026 рік
Гороскоп

Рунічний гороскоп на 2026 рік: важливі прогнози для всіх знаків Зодіаку

Малиновий торт-морозиво рецепт
Десерти

Малиновий торт-морозиво: простий рецепт смаколика на свято, день народження й не тільки

Що характеристика знака Зодіаку Водолій каже про характер його представників

6 рис характеру Водолія, які розкривають суть цього знака Зодіаку

Щасливчики 2025 року: кому гороскоп віщує удачу

Щасливчики 2025 року: які знаки Зодіаку притягнуть успіх та багатство?

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!