Сирна запіканка з гарбузом не потребує реклами. Страва давно заслужила репутацію смачного, легкого і корисного перекусу на обід або вечерю.
Зміст
Найдивовижніше, що приготувати запіканку з сиром можна дуже швидко і з доступних продуктів.
Ми пропонуємо урізноманітнити рецепт і додати в нього гарбуз, щоб навіть вимогливі гурмани почали випрошувати ваш секрет.
Сирна запіканка з гарбузом — культова страва, яку можна приготувати не тільки на свято, але і в якості частування для важливих гостей.
Харчова цінність (на 100 г продукту)
Енергетична цінність
134 ккал / 561 кДж
- Білки — 8,5 г
- Жири — 4,3 г
– у тому числі насичені — 2,6 г - Вуглеводи — 16,0 г
– у тому числі цукри — 11,5 г - Харчові волокна — 1,1 г
- Сіль — 0,11 г
Рецепт пирога з сиру складається з декількох базових інгредієнтів, проте сам процес створення кулінарного шедевра займе трохи більше однієї години. Однак зусилля того варті!
Ви можете сміливо подавати цей десерт на день народження, Новий рік або будь-яку подію, коли треба здивувати чимось особливим.
А ще цей простий рецепт сирної запіканки з гарбузом універсальний: якщо хочете, додайте трохи кориці, скибочок яблук або родзинок.

Все залежить від вашої фантазії і продуктів на кухні. Також відмінно підійдуть горіхи і сухофрукти. Не бійтеся експериментувати.
Перед подачею радимо злегка прикрасити сирний пиріг з гарбузом цукровою пудрою і листям свіжої м’яти.
А якщо хочете підсилити смак і зробити його незабутнім, перед цим посипте верхівку лимонною цедрою.
Рецепт сирної запіканки з гарбузом дуже легкий, він вдається всім і з першого разу
Як приготувати сирну запіканку з гарбузом
Приготувати запіканку з сиру просто, але ще простіше зіпсувати результат, якщо не дотримуватися певних правил.
По-перше, забудьте про шпажки або сірники. Перевірити на готовність дуже легко, без пошкодження верхньої скоринки.
Для цього одягніть рукавички і злегка потрясіть форму. Якщо середина сильно тремтить, значить треба дати їй трохи постояти в теплі.
По-друге, рекомендуємо заздалегідь добре розігріти духовку.
Так ви не тільки заощадите час, але й отримаєте ідеально пропечений по всій поверхні пиріг з гарбузом.
Також найчастіше рецепт десерту не вдається через банальне перепікання. Через це верх пирога покривається тріщинками.
Пам’ятайте, що він продовжить деякий час готуватися, навіть якщо ви дістанете його з духовки.
Якщо не збираєтеся подавати смаколик на стіл, рекомендуємо дати йому охолонути при кімнатній температурі.
Інгредієнти на сирну запіканку
- Сир — 400 г;
- Гарбуз — 500 г;
- Яйце — 2 шт;
- Борошно пшеничне — 2 ст.л;
- Масло вершкове 82% — 1 ст.л;
- Цукор — 3 ст.л;
- Ванільний цукор — 1 ч.л;
- Сіль — дрібка;
- Сметана — 1 ст.л;
- Крупа манна — 20 г;
- Цукрова пудра.
Покроковий рецепт сирної запіканки з гарбузом
- Добре промийте гарбуз під проточною водою. Витріть його рушником або паперовими серветками насухо. Розріжте навпіл. Одну половинку відправте запікатися при 180 градусах на 30 хвилин. Другу відкладіть у холодильник або також запечіть, якщо хочете приготувати 2 десерти відразу. Не забудьте перед цим видалити насіння.
- Підготуйте глибоку тарілку, щоб викласти в неї м’якуш. Можете використовувати звичайну ложку.
- Туди ж відправте сир, борошно, два види цукру і трохи солі (на кінчику ножа). Змішайте все міксером до однорідності.
- На цьому етапі готуємо форму для випічки. Змащуємо маслом не тільки дно, але і бічні частини. Злегка посипаємо манною крупою.
- Викладіть рівномірно всю масу. Запікайте приблизно 40 хвилин при 180 градусах. Сирна запіканка з гарбузом готова, як тільки вона покриється апетитною скоринкою.
- Дайте їй трохи охолонути, посипте цукровою пудрою, прикрасьте на свій розсуд і відразу подавайте на стіл, поки тепла. Смачного!








