Цей рецепт відрізняється від класичного соусу Альфредо. У ньому не використовується часник, а пармезан замінює вершковий сир, який робить його більш вершковим і надає приємного присмаку. Ви можете поєднувати його з пастою, стейком і куркою, адже пасує він не тільки до салатів і зелені.
⚡ Зміст
Використовуйте несолоне вершкове масло, щоб ви могли контролювати кількість солі в соусі. Найкраще для нього підійде тертий сир пармезан.
Зберігати бажано не більше 4 днів. Для цього перекладіть його в герметичний контейнер і поставте в холодильник. Коли ви захочете використовувати соус, нагрійте його в каструлі на повільному вогні. У холодному вигляді він буде досить густим, але під час нагрівання стане більш рідким. За необхідності додайте трохи молока або густих вершків, щоб розбавити консистенцію.
Інгредієнти
- Вершкове масло – 50 г;
- Борошно пшеничне – 2 ст.л;
- Вершки 33% – 100 мл;
- Молоко незбиране – 50 мл;
- Сир пармезан – 50 г;
- Вершковий сир – 30 г;
- Сіль, перець на смак.
Рецепт
- Розтопіть вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні.
- Додайте борошно і почекайте близько 1 хвилини. Воно має підрум’янитися.
- Порціями вливайте вершки, молоко, а потім викладайте пармезан і вершковий сир, поки вони злегка не загуснуть. На це піде не більше 2 хвилин. Якщо суміш вийшла занадто густа, додайте трохи вершків.
- Посоліть і поперчіть залежно від своїх смакових уподобань.
- Подавайте зі стейками або овочами, приготованими на пару.