Томатний соус є невід’ємною частиною піци, адже саме він надає їй характерного смаку і робить такою смачною та апетитною.
У ньому присутня необхідна кислинка, яка контрастує з жирнішими та солонішими інгредієнтами, такими як сир чи пепероні. Це надає готовій страві гармонійного смакового балансу.
Цей базовий рецепт томатного соусу для піци можна модифікувати на ваш смак.
Інгредієнти
- Томати у власному соку — 800 г;
- Цукор — 1 ст.л;
- Сіль — ½ ч.л;
- Сушений базилік — ½ ч.л;
- Суджений орегано — ½ ч.л;
- Мелений чорний перець — ¼ ч.л;
- Часник — 3 зубчики.
Рецепт
- Томати розімніть руками й разом із соком відправте в сотейник або каструлю.
- Додайте нарізаний часник та інші інгредієнти.
- Поставте на плиту і варіть на середньому вогні доти, доки об’єм не зменшиться втричі.
- Остудіть і використовуйте для приготування піци. Якщо бажаєте домогтися більш однорідної консистенції, тоді готовий соус пробийте блендером.
Поради
Тривале кип’ятіння томатного соусу може призвести до втрати його свіжості та яскравого смаку. Соусу потрібно дати концентруватися, але не перегрівати його. Як правило, 10-15 хвилин плавного кип’ятіння достатньо.
Щоб отримати смачний томатний соус, важливо використовувати якісні томати. Свіжі помідори кращі, але також можна взяти й консервовані помідори від виробника, який заслуговує на вашу довіру.
Якщо соус вийшов занадто кислий, спробуйте додати трохи цукру, щоб збалансувати смак.
Намагайтеся не перевантажувати його великою кількістю спецій, щоб не перебити натуральний смак помідорів. Сушений базилік і орегано добре підходять для томатного соусу, але будьте уважні з їхньою кількістю.
Також спробуйте домашній соус тартар.