Сирний соус чудово доповнює найрізноманітніші страви, а якщо в нього додати трохи гірчиці, то будь-яка їжа перетворюється на вишуканий кулінарний шедевр.
⚡ Зміст
У цьому простому рецепті сирного соусу містяться суха гірчиця і часниковий порошок, які надають яскравого смаку і нотку пікантності.
Інгредієнти
- Вершкове масло — 2 ст.л;
- Борошно пшеничне — 2 ст.л;
- Сіль — ¼ ч.л;
- Свіжомелений чорний перець — дрібка;
- Молоко — 1 склянка;
- Сир чеддер — ½ склянки;
- Суха гірчиця — ½ ч.л;
- Часник сушений мелений — 1 ч.л.
Рецепт
- У невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Коли воно почне пінитися, додайте борошно і весь час помішуючи готуйте близько 1 хвилини. Посоліть і поперчіть на свій смак.
- Порціями вливайте молоко і варіть на слабкому вогні до загустіння соусу.
- Додайте натертий на дрібній тертці сир, суху гірчицю і часниковий порошок.
- Продовжуйте варити соус і помішувати його, поки сир не розплавиться.
- Подавайте до основних страв або гарнірів, а також як соус.
Поради
Щоб сирний соус не розчарував несподіваними грудочками, потрібно дотримуватися певних правил.
По-перше, дайте молоку дійти до кімнатної температури, оскільки в холодному стані воно може згорнутися під час з’єднання з гарячими інгредієнтами.
По-друге, намагайтеся підтримувати температуру не вище середньо-низької. І нарешті, додавайте молоко якомога повільніше, постійно помішуючи.