Сирний соус — універсальна добавка до багатьох страв і закусок. Він ідеально пасує до пасти, картоплі фрі, начос, італійських паличок і свіжих овочів.
Зміст
Соус чудово підійде для страв, якими хочеться здивувати друзів, вечора кіно або навіть вечірки. Приготований у домашніх умовах він буде набагато смачнішим і кориснішим. Ми покажемо вам, як приготувати сирний соус, який додасть вашим стравам неповторного характеру.
Інгредієнти
- Масло вершкове — 50 г;
 - Чеддер — 250 г;
 - Борошно пшеничне — 15 г;
 - Молоко — 125 мл;
 - Сіль — 3 г;
 - Перець 3 г.
 
Рецепт
- Натріть сир на крупній тертці.
 - У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, а потім викладіть у неї сир і залийте молоком.
 - Усе нагрійте, але не кип’ятіть. Варіть на повільному вогні, поки сир не розплавиться.
Сирну основу перемішайте вінчиком і поступово додавайте до неї борошно. Не переставайте при цьому помішувати суміш. - Приправте сирний соус меленим перцем, сіллю та ще раз перемішайте. Також можна додати інші улюблені спеції.
 - Рецепт сирного соусу можна видозмінити. Для цього спробуйте взяти інші види сиру, зокрема плавлений.
 - Однак як основний інгредієнт варто використовувати чеддер — він твердий, але водночас податливий. З ним ви досягнете характерної текстури та смаку.
 - Сирний соус найкраще подавати гарячим. Якщо ви любите гостроту, тоді дрібно наріжте перець чилі і введіть у каструлю під час варіння.
 - У охолодженому вигляді він може злегка загуснути та стати ідеальним варіантом намазки для бутербродів.
 








