Сирний соус — універсальна добавка до багатьох страв і закусок. Він ідеально пасує до пасти, картоплі фрі, начос, італійських паличок і свіжих овочів.
⚡ Зміст
Соус чудово підійде для страв, якими хочеться здивувати друзів, вечора кіно або навіть вечірки. Приготований у домашніх умовах він буде набагато смачнішим і кориснішим. Ми покажемо вам, як приготувати сирний соус, який додасть вашим стравам неповторного характеру.
Інгредієнти
- Масло вершкове — 50 г;
- Чеддер — 250 г;
- Борошно пшеничне — 15 г;
- Молоко — 125 мл;
- Сіль — 3 г;
- Перець 3 г.
Рецепт
- Натріть сир на крупній тертці.
- У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, а потім викладіть у неї сир і залийте молоком.
- Усе нагрійте, але не кип’ятіть. Варіть на повільному вогні, поки сир не розплавиться.
Сирну основу перемішайте вінчиком і поступово додавайте до неї борошно. Не переставайте при цьому помішувати суміш. - Приправте сирний соус меленим перцем, сіллю та ще раз перемішайте. Також можна додати інші улюблені спеції.
- Рецепт сирного соусу можна видозмінити. Для цього спробуйте взяти інші види сиру, зокрема плавлений.
- Однак як основний інгредієнт варто використовувати чеддер — він твердий, але водночас податливий. З ним ви досягнете характерної текстури та смаку.
- Сирний соус найкраще подавати гарячим. Якщо ви любите гостроту, тоді дрібно наріжте перець чилі і введіть у каструлю під час варіння.
- У охолодженому вигляді він може злегка загуснути та стати ідеальним варіантом намазки для бутербродів.