Крім власне майонезу, до нього входить кетчуп, томатна паста, подрібнений солодкий негострий перець (червоний і зелений), гострий табаско, подрібнені пікулі, цибуля, оливки та зварене круто яйце.
Також приготуйте: Смачний та поживний гратен з зеленню
Але за бажанням його завжди можна модифікувати, тому цей рецепт соусу Тисяча островів значно легше за оригінальний, а от його смак багатьом сподобається навіть більше.
До речі, рецепт соусу Тисяча островів можна сміливо назвати універсальним.
Хоч він і вважається ідеальною заправкою для м’ясних страв, його також додають в салати з овочами, сендвічі і навіть бургери.
Готується він всього кілька хвилин, а результат складе гідну конкуренцію магазинному продукту.
А чи знаєте ви, що соус Тисяча островів назвали на честь архіпелагу з безлічі островів, які розташовані вздовж кордону Канади і США.
Що потрібно на соус до курки чи салатів
- Майонез — 2 ст.л;
- Петрушка — 2 гілочки;
- Естрагон — 2 гілочки;
- Цибуля-шалот — 1 шт;
- Кетчуп — 1,5 ст.л;
- Яйце — 1 шт;
- Сіль — 1 дрібка.
Як приготувати соус Тисяча островів
- Видаліть стебла кінзи, і якомога дрібніше нашаткуйте листя. Те саме зробіть з естрагоном і викладіть його в миску.
- Налийте в сотейник воду і доведіть до кипіння, після чого посоліть і відправте варитися одну третину очищеної від шкірки цибулини.
- Після повторного закипання води дістаньте цибулю ополоником і перекладіть на сито. Промийте в холодній воді й акуратно відіжміть, щоб зайва волога пішла.
- Зваріть яйце круто і наріжте крупно.
- Усі продукти змішайте, а потім заправте кетчупом і майонезом.
Соус Тисяча островів гарний у поєднанні з салатами та будь-яку страву перетворить на незабутній гастрономічний досвід.
Наприклад, ось цей салат Мізерія, хоч і готується з заправкою на основі сметани, але стане ще смачніше з подібним соусом.