У різних регіонах Грузії з ними можуть бути сусідами й інші інгредієнти, такі як волоські горіхи або сливовий крем-сир.
⚡ Зміст
Перед вами класичний рецепт сацебелі, до якого входять томати, солодкий і гострий перці. До речі, він чудово зберігається в консервованому вигляді.
Інгредієнти
- Солодкий перець — 1 кг;
- Гострий перець — 150 г;
- Помідори Сливка — 1 кг;
- Часник — 50 г;
- Білий винний оцет — 100 г;
- Рослинна олія — 100 г;
- Цукор — 40 г;
- Сіль — щіпка.
Рецепт
- Перець промийте і цілком викладіть на застелене пергаментним папером деко.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Гострий перець запікайте на деку 15 хвилин, а солодкий – 10 хвилин.
- Очистіть їх від шкірки та насіння. Усю рідину, що виділилася в процесі запікання, зберіть, процідіть і збережіть.
- У помідорів видаліть плодоніжки, і крупно наріжте плоди. Подрібніть їх із перцями в блендері.
- Перелийте масу в каструлю з товстим дном. Додайте цукор, сіль, оцет, олію і подрібнений часник.
- Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 40 хвилин. Соус має уваритися і стати густішим. Сіль і цукор додавайте на свій розсуд.
- Розлийте соус у стерилізовані банки або пляшки, закрийте і дайте йому охолонути. Смачного!
- Якщо ви готуєте невелику порцію соусу, то зберігати його в холодильнику можна не більше семи днів.
Примітки
Для сацебелі краще брати томати з великою кількістю м’якоті та мінімумом рідини з насінням. Знімати чи не знімати з них шкірку перед приготуванням, вирішувати вам.
Беріть саме червоний перець, адже він має більш виражений смак. Ступінь гостроти можна відрегулювати. Зазначена в рецепті кількість забезпечить помірну гостроту. Якщо ви любите пекучі соуси, тоді сміливо збільшуйте кількість перцю вдвічі.
Оцет виступає і як смаковий інгредієнт, і як консервант. Крім білого винного підійдуть яблучний і червоний винний.