Журавлинний соус — чудове доповнення до сиру та м’яса. Фактично, будь-яке смажене м’ясо можна поливати журавлинним соусом, який надає навіть найпростішій страві нового смаку. Вам цікаво, як приготувати журавлинний соус? Нижче ми підготували для вас чудовий рецепт.
Здавалося б, існує лише один рецепт журавлинного соусу, але це не так. Ви знайдете безліч варіантів його приготування. Він може бути на основі цукру, води та навіть портвейну. Тому варто спробувати різні рецепти соусів, перш ніж вирішити, який з них підходить вам найкраще.
Інгредієнти
- Цукор – 1 склянка;
- Вода – 1 склянка;
- Свіжа журавлина або сушена – 4 склянки;
- Апельсинова цедра;
- Кишмиш;
- Смородина;
- Кориця;
- Мускатний горіх.
Рецепт соусу із журавлини до м’яса
- Свіжу журавлину помийте або, якщо використовуєте сушену, замочіть на кілька годин заздалегідь.
- Закип’ятіть воду з цукром і розмішайте до повного розчинення. Додайте журавлину і доведіть до кипіння.
- Варіть 10 хвилин. По закінченню вкиньте решту інгредієнтів і перемішайте.
- Доведіть до кипіння і відставте в сторону, поки соус не охолоне.
- Поставте його в холодильник для загустіння. Смачного!