Журавлинний соус чудово поєднується з різними стравами. Наприклад, для смаженої індички він вважається мало не класичним варіантом подачі, особливо в американській традиції на День подяки. Його кисло-солодкий смак чудово збалансований із м’якістю індички. По суті, це універсальна страва, яка додає ароматний і смачний акцент до безлічі страв.
⚡ Зміст
Інгредієнти
- Журавлина — 300 г;
- Цукор — 60 г;
- Вода — 50 мл;
- Зірочка бадьяна — 1 шт;
- Гвоздика — 4 шт;
- Апельсин — 1 шт;
- Кукурудзяний крохмаль — 1 ч.л.
Рецепт
- Зріжте з апельсина 4 смужки цедри. Її та всі інші продукти, крім крохмалю, викладіть у сотейник.
- Поставте його на плиту і доведіть до кипіння. Варіть на середньому нагріванні 5 хвилин. Зніміть з плити та протріть журавлинний соус через сито, щоб зробити його більш однорідним.
- Пюре поверніть у сотейник і додайте до нього розведений у двох столових ложках крохмаль.
- Знову поставте посудину на плиту і під час варіння помішуйте до загустіння соусу. Смачного!