Соус песто з базиліком цілком може замінити всі інші соуси під час літнього сезону. Він має дивовижний смак, чудовий аромат і підходить практично до будь-яких страв. Для цього достатньо всього лише кількох свіжих інгредієнтів: листя базиліка, оливкової олії, лимонного соку, горіхів, часнику і пармезану.
Напевно кожен з нас купував баночки з ним, але ніщо не зрівняється зі свіжим і насиченим смаком щойно подрібненого листя базиліка.
Цей рецепт песто можна використовувати практично з будь-якими стравами! Сміливо додавайте його в пасту або салати, а також сендвічі, тости, омлети тощо.
Інгредієнти
- Оливкова олія — ⅔ ст;
- Лимонний сік — 2 ч.л;
- Сирі кедрові горіхи — ¼ чашки;
- Сирі кеш’ю — ¼ чашки;
- Листя базиліка — 2 чашки;
- Часник — 3 зубчики;
- Сіль — ½ ч.л;
- Сир твердий — ¼ чашки;
- Перець чорний мелений.
Рецепт песто
- Підсмажте кедрові горіхи та кеш’ю на пательні без олії. Вогонь виставте невеликий. Готуйте протягом 5 хвилин, при цьому злегка підкидайте.
- Перекладіть горіхи в кухонний комбайн або блендер. Додайте в місткість інші продукти.
- Якщо використовується комбайн, тоді подрібніть усе до повного змішування. Якщо готуєте з блендером, повільно перемкніть швидкість на високу і за допомогою лопатки проштовхуйте вміст ближче до лез, поки песто не стане гладким і кремоподібним.
Як зберігати песто
Зберігайте баночку з готовим соусом у герметичному контейнері в холодильнику протягом 4-5 днів. Щоб продовжити свіжість, додайте кілька крапель олії зверху.
Також його можна заморозити для приготування швидких і простих страв! Просто перелийте залишки в силіконову місткість для льоду і відправте в морозилку. Так він збережеться приблизно на термін до 3 місяців.