Пропонуємо простий рецепт сальси, приготованої з подрібнених свіжих помідорів, гострого перцю, цибулі, кінзи та лайма.
Раніше ми розповідали: Як приготувати печиво швидко та смачно
Звичайно, приготувати сальсу в домашніх умовах можна з будь-якого сорту, але найкраще себе зарекомендували тепличні.
Будьте дуже обережні під час роботи з перцем чилі. За можливості уникайте дотику до розрізаного перцю руками.
Використовуйте одноразові рукавички або тримайте перець у пластиковому пакеті для сендвічів).
Перед початком роботи протріть руки невеликою кількістю оливкової олії (щоб захистити шкіру), а наприкінці ретельно вимийте руки з милом і гарячою водою. Якщо ви любите менш гостру сальсу, тоді видаліть із перців насіння.
Цей рецепт сальси дуже простий. Вам знадобляться тільки нарізані свіжі помідори, чилі, цибуля, кінза, трохи соку лайма і приправи.
З’їсти її бажано відразу після приготування. В охолодженому вигляді вона простоїть приблизно 5 днів.
Що треба на сальсу
- Свіжий помідор — 3 шт;
 - Червона цибуля — ½ шт;
 - Перець Серрано — 2 шт;
 - Сік лайма — від 1 плода;
 - Рубана кінза — ½ ст;
 - Чорний мелений перець;
 - Орегано — щіпка;
 - Кумин — щіпка.
 
Рецепт сальси класичний
- Помідори, перець чилі та цибулю дрібно наріжте. Відкладіть частину насіння з перців. Якщо заправка недостатньо гостра, можна додати кілька для більшої гостроти.
 - Помістіть усі інгредієнти в чашу кухонного комбайна зі встановленим ножем. Зробіть кілька імпульсів, щоб нарізати овочі, але не перетворити їх на пюре. Або наріжте їх кубиками вручну.
 - Перекладіть у сервірувальну миску. Додайте сіль і перець на смак. Якщо гостроти занадто багато, розбавте невеликою кількістю трохи подрібнених помідорів.
 - Дайте сальсі настоятися протягом години за кімнатної температури або в охолодженому вигляді.
 - Подавати рекомендуємо з чіпсами, тортильями, тако, буріто, а також квасолею. Сальса може зберігатися в холодильнику до 5 днів.
 
Також варто спробувати вершковий салат з огірків нашвидкоруч.








