Пропонуємо простий рецепт сальси, приготованої з подрібнених свіжих помідорів, гострого перцю, цибулі, кінзи та лайма. Звичайно, приготувати сальсу в домашніх умовах можна з будь-якого сорту, але найкраще себе зарекомендували тепличні.
⚡ Зміст
Будьте дуже обережні під час роботи з перцем чилі. За можливості уникайте дотику до розрізаного перцю руками.
Використовуйте одноразові рукавички або тримайте перець у пластиковому пакеті для сендвічів). Перед початком роботи протріть руки невеликою кількістю оливкової олії (щоб захистити шкіру), а наприкінці ретельно вимийте руки з милом і гарячою водою. Якщо ви любите менш гостру сальсу, тоді видаліть із перців насіння.
Цей рецепт домашньої сальси дуже простий. Вам знадобляться тільки нарізані свіжі помідори, чилі, цибуля, кінза, трохи соку лайма і приправи.
З’їсти її бажано відразу після приготування. В охолодженому вигляді вона простоїть приблизно 5 днів.
Інгредієнти
- Свіжий помідор — 3 шт;
- Червона цибуля — ½ шт;
- Перець Серрано — 2 шт;
- Сік лайма — від 1 плода;
- Рубана кінза — ½ ст;
- Чорний мелений перець;
- Орегано — щіпка;
- Кумин — щіпка.
Рецепт
- Помідори, перець чилі та цибулю дрібно наріжте. Відкладіть частину насіння з перців. Якщо заправка недостатньо гостра, можна додати кілька для більшої гостроти.
- Помістіть усі інгредієнти в чашу кухонного комбайна зі встановленим ножем. Зробіть кілька імпульсів, щоб нарізати овочі, але не перетворити їх на пюре. Або наріжте їх кубиками вручну.
- Перекладіть у сервірувальну миску. Додайте сіль і перець на смак. Якщо гостроти занадто багато, розбавте невеликою кількістю трохи подрібнених помідорів.
- Дайте сальсі настоятися протягом години за кімнатної температури або в охолодженому вигляді.
- Подавати рекомендуємо з чіпсами, тортильями, тако, буріто, а також квасолею. Сальса може зберігатися в холодильнику до 5 днів.