Імбирно-апельсиновий соус до м’яса можна зберігати в холодильнику 2-3 дні, а розігрівати перед подачею з додаванням невеликої кількості апельсинового соку для консистенції.
⚡ Зміст
Він поєднує солодкий, гострий і пікантний смаки, тому злегка нагадує кисло-солодкий соус, але більш вишуканий. Цей домашній рецепт імбирно-апельсинового соусу обов’язково стане фаворитом усієї родини.
Інгредієнти
- Цибулина велика — 1 шт;
- Імбир — 50 г;
- Часник — 1 зубчик;
- Бадьян — 1 шт;
- Паличка кориці — 1 шт;
- Апельсин великий — 2 шт;
- Вода — 100 мл;
- Сіль і цукор на смак.
Рецепт
- Цибулю наріжте півкільцями, імбир і часник дрібно порубайте. У сотейнику або сковорідці на середньому вогні розігрійте вершкове масло та рослинну олію. Викладіть цибулю та імбир, смажте і весь час помішуйте приблизно 8 хвилин, до м’якості цибулі.
- Додайте 2 смужки апельсинової цедри, корицю, бадьян, влийте вичавлені з апельсинів 300 мл соку і воду.
- Доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 10 хвилин. Перебийте блендером, але перед цим видаліть цедру і прянощі.
- Протріть через сито. Пробуйте і приправляйте на смак сіллю та цукром. Прогрівайте та подавайте до страв.
- Дайте соусу охолонути протягом години, потім перекладіть у герметичний контейнер і поставте в холодильник на кілька днів. Розігрівайте соус на повільному вогні.