Перед вами — рецепт класичного хумусу. Багато хто готує його з в’яленими томатами, буряком, базиліком, гарбузом і навіть печеним солодким перцем. Але конкретно цей вважається основою, від якої можна відштовхуватися при створенні власних варіацій.
Рецепт хумусу розписаний максимально докладно, щоб ви легко могли приготувати ідеальну версію. Для вегетаріанців і всіх, хто дотримується посту, такий перекус буде чудовим рішенням.
Інгредієнти на 550 г хумусу
Основа
- Сухий нут — 150 г;
- Кунжутна паста — 60 г;
- Лимонний сік — 30 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Сіль — на смак;
- Рідина від варіння нуту — 120 мл;
Для подачі
- Оливкова олія — 2 ст.л;
- Паприка — ½ ч.л.
Рецепт
- За 8 годин до готування залийте сухий нут холодною водою і залиште при кімнатній температурі. Потім воду злийте і перекладіть нут у каструлю. Ще раз залийте холодною водою.
- Поставте його на плиту і доведіть до кипіння. Варіть до повної готовності під кришкою 40 хвилин, після чого відвар злийте в окремий посуд. Сам нут залийте холодною водою і зніміть з нього шкірки.
- У мисці з’єднайте нут, часник, кунжутну пасту, лимонний сік і половину від зазначеної в інгредієнтах кількості відвару з нуту. Подрібніть усе блендером.
- У процесі потроху підливайте відвар для кращого подрібнення і правильної консистенції. В ідеалі хумус має вийти однорідним і гладким.
- Додайте на смак сіль і, якщо необхідно, лимонний сік. Ретельно перемішайте. Перед подачею злегка полийте хумус оливковою олією і притрусіть спеціями.
Рекомендуємо приготувати ще й томатний соус для емпанади.