Знаменитий соус гуакамоле підкорив світ і сьогодні його подають як до страв з м’яса, так і в якості окремої заправки до чіпсів або сирних паличок.
Рекомендуємо ще: Хрусткі нагетси на шпажках із моцарелою та чері
В принципі, подібна добавка відмінно поєднується майже з усім, тому поєднуйте її на свій розсуд.
Ми пропонуємо простий рецепт гуакамоле класичний на традиційній для нього основі з авокадо з додаванням лайма, кінзи, цибулі та часнику.
Якщо хочете, використовуйте його як звичайну намазку на хліб, це дуже смачно і навіть корисно.
На сьогодні варіантів як приготувати гуакамоле в домашніх умовах в інтернеті безліч, тому не складе труднощів відшукати свій улюблений варіант.
Він не тільки смачний і красивий, але і містить величезну кількість вітамінів. Так, в авокадо присутні вітаміни E, B5, B6, K, C.
Вони зміцнюють імунітет, підтримують кістки здоровими, сприятливо впливають на метаболізм і нервову систему.
Магній і мідь у складі авокадо допомагають м’язам, зміцнюють судини, а калій відповідає за нормалізацію кров’яного тиску.
Що треба на гуакамоле
- Авокадо — 3 авокадо;
- Цибуля ріпчаста — ½ шт;
- Помідор — 2 шт;
- Кінза свіжа — 3 ст.л;
- Перець халапеньо — 1 шт;
- Часник — 2 зубчики;
- Лайм — 1 шт;
- Морська сіль — ½ ч.л.
Рецепт гуакамоле
- Розріжте три стиглих авокадо навпіл, видаліть кісточку і викладіть їх у миску для змішування.
- Потім виделкою акуратно розімніть їх до стану пюре. Відштовхуйтеся від своїх уподобань, щоб домогтися ідеальної консистенції.
- Додайте дрібно нарізані цибулю, помідори, кінзу, перець халапеньо, часник, сік лайма і сіль.
- Ретельно перемішайте всі продукти, щоб з’єднати їх разом.
- Як зберігати гуакамоле
- Помістіть його в пластиковий контейнер для зберігання і щільно утрамбуйте ложкою, щоб він розподілився по поверхні.
- Додайте зверху трохи чистої холодної води так, щоб вона приблизно на 2-3 мм покривала гуакамоле.
- Закрийте щільно кришкою і зберігайте в холодильнику.
- Перед використанням достатньо злити воду і насолоджуватися соусом далі.
Поради
Для початку потрібно відповідально підійти до вибору авокадо. Вибирайте такі плоди, щоб при легкому натисканні на них вони були м’якими, але не надто.
Тверді вважаються незрілими, тому з ними приготувати соус гуакамоле не вийде.
Якщо вже встигли купити саме такі, тоді просто викладіть їх з холодильника і покладіть на пару днів на стіл.
Класичний рецепт гуакамоле вимагає додавання свіжого чилі, але замість нього підійде і каєнський перець. Головне, відрегулювати за своїм смаком гостроту.
Щодо лайма, то хоч цей компонент і можна замінити на лимонний, все ж рекомендуємо залишити саме його. Він додасть ту саму пікантну нотку, а ще з ним авокадо повільніше темніє.
Не перестарайтеся при змішуванні, адже з невеликими шматочками авокадо соус гуакамоле буде тільки цікавішим. Намагайтеся не перетворювати його на пюре.