Цей рецепт арахісової заправки цілком може вважатися універсальним, адже підходить він до безлічі страв. Використовуйте її для заправки салатів, локшини, прикраси ситних обідів із куркою, а також як соус для суміші зі свіжих овочів.
⚡ Зміст
В арахісі містяться всі 9 незамінних амінокислот, що робить його цінним джерелом білка, особливо для людей, які дотримуються вегетаріанської або веганської дієти.
Також арахіс містить моно- і поліненасичені жири, зокрема жирні кислоти омега-6. Вони за помірного споживання можуть сприяти здоров’ю серця.
Сік лайма є антиоксидантом. Він підтримує імунну систему і допомагає засвоювати залізо. Крім того, він надає соусу кислинки та освіжаючого смаку.
Кленовий сироп — натуральний підсолоджувач, у якому присутні мінерали, такі як марганець і цинк. Це ідеальна альтернатива рафінованому цукру.
Імбир має протизапальні та антиоксидантні властивості. Покращує травлення і може зменшити нудоту. Хоча в соусі може міститися менша кількість імбиру, він все одно може зробити свій внесок у його потенційну користь для здоров’я.
Шрірача не тільки надає соусу гострого смаку, а й містить капсаїцин. Як відомо, ця сполука прискорює обмін речовин і має болезаспокійливу дію.
Інгредієнти
- Арахісова олія – ⅓ склянки;
- Соєвий соус – 2 ст.л;
- Рисовий оцет – ½ ст.л;
- Сік лайма – 1 плода;
- Кленовий сироп – 2 ст.л;
- Імбир – 1 ст.л;
- Шрірача – 2 ст.л;
- Тепла вода – 2 ст.л;
Рецепт
- Натріть імбир на дрібній тертці та викладіть у баночку.
- Залийте його рисовим оцтом, соєвим соусом, соком лайма і кленовим сиропом.
- Додайте арахісове масло, шрірачу і залийте теплою водою до утворення потрібної вам консистенції.
- Змішайте всі інгредієнти вертикальним блендером на невеликих обертах. Подавайте до салатів або м’ясних страв як соус.